Wat een succes, deze vierde editie van de Hemelvaart Fietssponsortocht, georganiseerd door de Stg. Vrienden van Joseph!

20170525 131023 1024x576 Hemelvaart Fietsronde

In totaal kwamen 117 personen zich opgeven voor de sponsorfietstocht.

20170525 143256 1024x550 Hemelvaart Fietsronde

De deelnemers kregen ook allemaal een boekenlegger uit Kenia als cadeautje, vanwege het 20 jarig bestaan van de Stg. Vrienden van Joseph.

20170525 143427 1024x576 Hemelvaart Fietsronde

In ‘t Centrum op de Stroet werden alle deelnemers getrakteerd op koffie of thee met een koekje, gesponsord door de familie Hoorn.

20170525 145318 1024x576 Hemelvaart Fietsronde

Het terras zat al vol en daar kwam alweer een hele horde fietsers. Mede door het prachtige weer werd het een fantastische fietstocht.


20 jaar Stg. Vrienden van Joseph.

Fietstocht voor de babyafdeling van het District Hospital in Kitale, Kenia.

Hemelvaartsdag 25 mei organiseert de Stg. Vrienden van Joseph een fietstocht van ongeveer 30 km. Door de mooie omgeving van Tuitjenhorn en omstreken.

 Hemelvaart Fietsronde

Zoals gebruikelijk gaat u op weg met een route beschrijving en een flesje water.

Onderweg wordt u getrakteerd op een heerlijk kopje koffie of thee en voor de jeugd is er altijd ranja. Ook dit jaar weer gesponsord door de fam. Hoorn.

We starten vanaf “de HogeAkker” Dorpsstraat 35 in Tuitjenhorn. De start is tussen 13.00 uur en 13.30 uur. Deelname kost € 5,00 voor volwassenen en kinderen € 2,50

Omdat we 20 jaar bestaan aan het einde van de route een kleine attentie voor uw inzet.

De opbrengst van deze fietstocht is bestemd voor medisch apparatuur voor de kinderafdeling van het District Hospital in Kitale, Kenia. Dit betekend dat we in dit jubileumjaar deze afdeling een flinke injectie willen geven. De dokters en zusters kunnen van alles gebruiken, van zuurstofmeters, tot thermometers en van bloeddrukmeters tot röntgenapparatuur en een couveuse.

Daarom is, tijdens dit jubileum jaar, de leuze: “ We gaan voor een couveuse.”

Voor meer informatie zie onze website: www.vrienden Joseph.nl


Ook dit jaar met Hemelvaartsdag zet de St. Vrienden van Joseph zich in voor een nieuw project. De meisjes van de St. Mary High School in Kipsingori wachten met smart op een laboratorium lokaal, zodat ook zij in exacte vakken examen kunnen gaan doen.

Zie voor verdere gegevens de flyer hieronder:

DOET U OOK MEE?????

Hartelijke groet, St. Vrienden van Joseph, april 2016.


 Hemelvaart Fietsronde

SCHOON DRINKWATER – ZE KUNNEN NIET ZONDER!

Ook dit jaar zet de St. Vrienden van Joseph uit Tuitjenhorn, zich speciaal in voor schoon drinkwater in Trans Nzoia in het noordwesten van Kenia. In maart ben ik naar dit gebied gegaan om te kijken hoe waterprojecten daar aangepakt worden en twee van deze projecten zijn reeds via de Stichting verwezenlijkt.

Net terug uit dit gebied, waar ik twee keer een vergadering gehad heb met de MP ( member of Parlement ) van deze streek Wesley Korir en John Renouard de leverancier van de drill. Tijdens deze besprekingen hebben we overleg gepleegd hoe we samen in de kleine gemeenschappen putten kunnen gaan slaan. Hier wonen meestal de armste mensen. Met de arbeidskracht van deze mensen en een machine die op menskracht werkt kunnen putten worden geslagen, zodat ook zij schoon drinkwater kunnen krijgen. Het slaan van één zo’n put en alles wat daarbij komt kijken, zoals pijpleidingen – pomp – tap enz. kost ongeveer € 1250,00. Schoon drinkwater is het allerbelangrijkste voor een mens, zowel voor consumptie als hygiëne. Op Hemelvaartsdag houden we een toertocht van ongeveer 30 km. Wij fietsen dan voor schoon water voor vele kleine gemeenschappen in Trans Nzoia.

DOET U OOK MEE?????

Hartelijke groet, St. Vrienden van Joseph, 2 mei 2015.

 Hemelvaart Fietsronde