Slagerij ’t Hof van Blankendaal en de Vrienden van Joseph TUITJENHORN – Wie kent ze niet, de ringzegels? Volgens mij spaarde mijn oma ze al, maar mijn moeder zeker. En die is al 83. Zegels plakken is echter ‘niet meer van deze tijd’. Keurslagerij ’t Hof van Blankendaal gaat ook mee met de digitalisering van de wereld en besloot daarom over te stappen van het ouderwetse spaarsysteem van ringzegels naar een modern digitaal spaarsysteem. De klanten hoeven in de toekomst dus niet meer te plakken.

Maar wat nou met al die zegels die nog in omloop zijn? Die nog liggen te wachten in het rommellaatje in de keuken in een mapje dat nog net niet vol is? De Stichting Vrienden van Joseph vroeg aan de slager of ze er een actie van mochten maken voor Kenia. En slagerij ’t Hof van Blankendaal? De slager zei natuurlijk OK.
Stichting Vrienden van Joseph is al jaren een begrip in Tuitjenhorn, met onder meer de ‘huisjes’ in de kerk waar mensen hun donatie in kunnen doen. Veel Tuitjenhorners sponsoren de stichting, die in Kenia veel goed werk doet. Drijvende krachten achter de stichting – Liesbeth Blommaart, Nel Mulder en Greet Bleeker – gaan regelmatig op eigen kosten naar Kenia. Ter plaatse zorgt Father Joseph Kimotho dat het geld van de stichting op de juiste plaats terecht komt. Er blijft niks aan de strijkstok hangen.

De ringzegelactie heeft een overweldigend saldo opgeleverd. Er verschenen een paar honderd spaarboekje uit alle hoeken en gaten. De slager had toegezegd het binnenkomende bedrag te verdubbelen en dat resulteerde in een cheque van maar liefst € 1.084.-. Deze opbrengst komt geheel ten goede aan de Stichting Vrienden van Joseph.
Meer informatie over de stichting vindt u op www.vriendenjoseph.nl
Schagen24 » Nieuws

Joseph 1 1024x604 Ringzegelactie Slagerij Hof van Blankendaal 2016