Vastenactie Project 2018

afbeelding vastenactie Vastenactie project

Van al onze acties is de jaarlijkse vastenactie nu voorbij. Eigenlijk de eerste grote actie van dit jaar. We hebben heerlijk genoten van de vastenmaaltijd die een kleine € 350,00 opbracht en dan nu nog de vastenactie doosjes van de leerlingen van de Barbara basisschool en de vastenzakjes van u en de bankoverschrijvingen. Het aantal is heel goed te noemen maar hoeveel de inhoud bij elkaar is kunnen wij u op dit moment niet zeggen. Het geld moet nog geteld worden. We houden u op de hoogte. Alvast heel heel veel dank, u laat ons nooit in de steek. Daar zijn we erg dankbaar voor!

wpw164 787x1024 Vastenactie project

wpw165 863x1024 Vastenactie project

wpw166 775x1024 Vastenactie project

 

 

 

 

 

 

 

 

VASTENACTIE – GEEF VOOR EEN MENSWAARDIGE TOEKOMST!

Van Aswoensdag, op 1 maart 2017, tot eerste Paasdag, op 16 april, is het vastentijd. Een tijd van bezinning. Even tijd om het met wat minder te doen. Dan kunt u uw tijd, geld en aandacht delen met mensen die uw steun kunnen gebruiken, of dat nu ver weg is of juist heel dichtbij.

Ieder jaar voert de Nederlandse katholieke gemeenschap tijdens de vastenperiode actie voor mensen over de hele wereld die leven in moeilijke omstandigheden. Dat doen we omdat we geloven dat ieder mens waardevol is en omdat we vinden dat we best iets van onze rijkdom kunnen delen. Onze hulp is dan ook voor iedereen, want wij hopen dat de dag komt dat alle mensen op aarde een goed leven kunnen leiden.

Dit jaar is door de MOV-groep van de parochie H. Jacobus de Meerdere in Tuitjenhorn gekozen voor een zgn “eigen doel”. Dit betekent dat de MOV-groep naar een doel heeft gezocht van een stichting in de eigen parochie met projecten in het buitenland. De Stichting Vrienden van Joseph is zo’n stichting, met projecten in Kenia. Het project waar voor gekozen is, is gericht op jongeren die na een verblijf in de gevangenis de kans krijgen een nieuwe toekomst op te bouwen, St Joseph Cafasso Consolation House.

St. Joseph Cafasso Consolation House is gevestigd naast de gevangenis in Nairobi, de hoofdstad van Kenia. In het huis wonen zo’n 15 á 20 jongens die voorbereid worden op terugkeer in de maatschappij. Dat gebeurt door scholing. Ook leren de jongens omgaan met allerlei landbouwtechnieken, van het houden van koeien en konijnen tot het bewerken van het land. Na hun verblijf in Cafasso worden de jongens geholpen en gevolgd bij verdere scholing of het opzetten van een landbouwbedrijfje.

Dit jaar wil men beginnen met een kippenfokkerij.

IMG 0377 1024x768 Vastenactie project

Deze kippenfokkerij is er op gericht de jongens te leren hoe ze kippen moet houden, fokken en hoe zij de producten kunnen verkopen.

Er is geld nodig voor de aankoop van materialen voor de bouw van kippenhokken. Vervolgens gaan de jongens zelf aan de slag met de bouw hiervan.

Ook wordt er geld besteed aan de aankoop van kippen en hanen, voedsel en medicijnen, om ervoor te zorgen dat de kippen gezond blijven en gezonde kuikens voortbrengen.

Ook wordt er aandacht besteed aan de verkoop van kippen, eieren en kuikens en het slachten van kippen, zodat ook dat verkocht kan worden.

Kortom een project dat zichzelf kan blijven bedruipen na een goede eerste investering.

HOE KUNT U DEZE ACTIE ONDERSTEUNEN?

Dit kan op diverse manieren:

* Het vullen van het vastenzakje en deze inleveren in de kerk, bij uw wijkcontactpersoon of bij één van de leden van de Stichting Vrienden van Joseph

* Het overmaken van een bedrag naar de Stichting Vrienden van Joseph o.v.v. Vastenactie

* Meedoen met de Vastenmaaltijd op 26 maart a.s. om 17.30 u in de St. Barbaraschool. Kosten: €5,–

De eenvoudige maaltijd bestaat uit boerenkool met worst en een eenvoudig toetje. Alles gesponsord, waardoor uw bijdrage volledig naar het project gaat.

Hiervoor kunt u bellen met Nel Bleeker 06- 1228 8030 of Greet Bleeker 06- 1279 7855

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *