15 jarig bestaan Stichting Vrienden van Joseph.

Het is alweer 15 jaar geleden toen pastoor J. Timmer een commissie in het leven riep om zijn goede vriend Joseph Kimotho te helpen bij zijn werk in Kenia. Deze commissie werk al 15 jaar onder de naam:

“Stichting Vrienden van Joseph.”

Als je dan in de oude stukjes van de Aftrap die pastoor J. Timmer schreef leest bent u ook al 15 jaar actief om deze projecten te steunen.
Ook hangen de hutjes al 15 jaar achter in de kerk, die gemiddeld maandelijks 50 euro opleveren en las ik in een kopie van december 1997 dat vanaf toen de eerste Communiecantjes hun passeitjes verkopen voor een project voor onze Stichting. Geweldig allemaal.
En als je dus terug gaat in de jaren die achter ons liggen is er heel veel tot stand gebracht via onze stichting, door U. U hebt ons15 jaar lang bijgestaan en vooral financieel geholpen bij het werk van father Joseph Kimotho en vanaf 2001 ook bij het werk van father Folkert Kruis, omdat vanaf deze datum de beide fathers samen gingen werken.
We hebben heel veel bereikt. Ons eerste project was water voor Moiben, de parochie waar father Joseph toen werkte. Tevens 2 social hallls gebouwd – matrassen – gordijnen en rolstoelen voor het small home in Endebess, tevens een home trainer en een betonnen pad naar de school.
Jaarlijks helpen we financieel projecten zoals de gevangenis – Fadhilygroep – naaigroepje in het social hall in Kaplamai, aidswezen, straatkinderen en in de noodsituatie in 2008 zorgden we voor een vluchtelingenkamp in Kitale. U ziet samen staan we sterk.
Wij willen vanwege ons 15 jarig bestaan geen feest, maar wel samen met u geld inzamelen voor een project. Wij kozen voor het project St. Charles Lwanga Secundary School in Botwa.
U hebt al meer over dit project gehoord en wij willen nu samen met de Wilde Ganzen en U deze klaslokalen realiseren, zodat ook deze jeugd volledig examen kan doen. De lokalen zijn al gebouwd, maar moeten nog afgewerkt worden, muren geëgaliseerd – plafonds en vloeren erin en ingericht voor de praktijklessen.

Hiervoor hebben wij ook uw hulp nodig!IMG 3766 300x270 Archief De Aftrap

 

De komende week krijgt u een flyer en brief in de bus waarin wij u om uw hulp vragen.
Stel ons niet teleur, maar maak uw gift over op onze rekening.

Vele kleintjes maken één grote!

Helpt u ons helpen???

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *