Al ben ik al weer een tijdje thuis, toch is het contact met de mensen daar nog iedere keer aanwezig.

Soms bellen ze me op en dan bel ik hen terug omdat ze geen geld hebben voor de telefoon. Deze week had ik Rosalyne aan de telefoon. Heel blij. De naaigroep liep voortreffelijk, nadat er in oktober 9 dames een certificaat hadden ontvangen was de groep weer uitgebreid met nieuwe dames, want ze had een wachtlijst. Ook dames die al een certificaat hebben komen nog terug omdat ze thuis geen naaimachine hebben, ze gebruiken dan de machine van de groep.

Soms doen ze met 2 of 3 personen met 1 machine. Ook krijgen ze nu af en toe naaiopdrachten waarmee ze wat geld verdienen en zo zichzelf en de groep in leven kunnen houden. Jaren lang hebben we het salaris van Rosalyne de begeleidster van de groep voor onze rekening genomen, nu na de kascontrole kwam ik erachter dat ze voorlopig voor 6 maanden geld hadden om haar salaris te betalen. Wekelijks betalen de dames 50 Khs  dat is 50 eurocent voor lesgeld – elektriciteit en onderhoud aan de machines en als je je dan zelf kunt bedruipen is dat geweldig. Dat is ook het doel waaraan wij werken, we willen ze helpen maar op een gegeven moment moeten ze het zelf kunnen. Toen ik er was kregen ze een opdracht voor een bruidsjurk. En maakte ze 2 uniformbroeken voor Sammy en 2 overhemdjes en broekjes voor Patrick. En voor Kerstmis zou alles klaar zijn. U ziet hiermee gaan we de goede kant op. Omdat de stof een groot probleem is, gaan ze dit ook massaal inkopen en met een kleine winst verkopen zodat ze daar ook weer geld van over houden. Dit soort dingen moeten ze leren, al is het voor hun echt moeilijk.

Als we naar de naaigroep gaan hebben we ook altijd veel lappen stop mee, die we dan uitdelen. De lappen stof zijn uitgestald en met een lootje mogen ze dan zelf een stofje uitzoeken. Ze zijn dan erg blij en dankbaar en maken er de mooiste creaties van.

Op de foto ziet u de dames na de uitreiking van hun certificaat. De kleding die ze dragen was hun examen opdracht.

P1110295 300x199 Archief De Aftrap

 

Dit is de laatste Aftrap van dit jaar. Wij wensen u fijne Kerstdagen en een gezond en goed Nieuwjaar.

Onze actie is nu voorbij, we zitten op de € 1900, maar ik weet zeker dat we de € 2000 voor Kerst nog bereiken. Heel veel dank voor uw gaven, in welke vorm dan ook, we zijn zo blij dat u ons blijft helpen, door uw hulp kunnen wij de mensen die we samen zo ’n warm hart toedragen, blijvend steunen.

 

Stichting Vrienden van Joseph, 14 december 2012

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *