Voor deze laatste St. Jacobusschelp alleen maar positief nieuws. Op dit moment zijn we hard bezig om op allerlei manieren geld bijeen te brengen voor WATER in het Noord Westen van Kenia.

Door extra giften in de hutjes, de verkoop van water om de Vrijmarkt met Koningsdag de fietstocht op Hemelvaart en afgelopen zaterdag de Rabofietstocht gaat het de goede kant op.

Vanuit Kenia kregen we een begroting en een prachtige flyer van de drill die moet zorgen voor schoon drinkwater, beter dan het graven met het handje, want in Sinoko zijn ze nog steeds niet door die rots heen, en het ziet er naar uit dat het niet gaat lukken, we wachten op bericht van de aannemer.

 

Village Drill 300x200 Archief De Aftrap

 

Father Kruis is gelukkig af en toe hier en helpt met het regelen van de DRILL die we samen zouden aanschaffen met de MP,  de Member of the Parlement. Ook daar moeten we wachten op medewerking en dat gaat niet allemaal zo vlug als in Nederland. In de vorige bijlage lieten we u nog een foto zien van het graven van een waterput, hier ziet u de drill die wel door mensen handen, maar toch veel sneller en minder gevaarlijk zorgt voor schoon water.

Deze machine is 18.000 dollar en dat heb je niet zomaar bij elkaar, al moet het samen wel lukken.

Wij gaan ervoor! Helpt u ons?

Voor nu allemaal een hele fijne vakantie, geniet van al het moois.

St. Vrienden van Joseph, 28 juni 2014

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *