Afgelopen week zijn we als stichting bij elkaar geweest om te kijken wat we kunnen doen voor onze projecten in Kenia. Ons belangrijkste project is wel de school in Botwa, waar we bezig zijn met twee lokalen voor praktijk en theorielessen in allerlei vakken, waaronder schei en natuurkunde.

Omdat onze stichting het 3e lustrum viert en we zeker geen feest geven, willen wij deze mijlpaal niet zomaar voorbij laten gaan. Wij willen graag een “ Grote Actie “ samen met u organiseren. Het is een eenmalige actie. Waarin wij proberen de lokalen te verwezenlijken.

Deze jongens en meisjes kunnen nu geen examen doen, omdat het aan praktijklessen ontbreekt. Jammer, want zo komen ze niet verder. De ouders doen er alles aan om deze school op peil te houden, maar deze duren lokalen kunnen zij alleen niet voor elkaar krijgen, daarom is uw en onze hulp nodig. De lokalen staan er, ze moeten alleen nog afgewerkt en ingericht worden, dat is een hele klus.

Als u weet wat wij in deze 15 jaar allemaal voor elkaar gekregen hebben moet deze actie zeker lukken. U hoort hier in de volgende Aftrap meer over.

Ook hoorde ik deze week van Rosaly, dat is de dame die ons naaigroepje leid, dat het met de luiers wel goed ging. Deze luier is een speciaal ontwerp van haar. Vorig jaar nam ik handdoeken mee, ik had er een honderd gekregen van een wasserette. Hier ziet u het resultaat.

P11100562 300x200 Archief De Aftrap

Ze knippen de handdoeken die 50 bij 100 cm zijn doormidden, vouwen ze in een driehoek, doen er dun pastic tussen, dan zijn ze waterproof, naaien ze dubbel een bias-band je erlangs voor de afwerking en dan verkopen ze deze luiers voor 100 KHS per twee stuks. De verkoop gebeurt na de viering in de kerk, of tijdens de bijeenkomsten van de naaigroep. Ze wil graag als we komen dat we dan weer een aantal handdoeken meenemen, dat kan want we hebben nog een aantal op zolder.

Alleen een dringende vraag? Wie heeft er voor ons grote veiligheid- spelden? Vanaf 5 centimeter of groter. Misschien hebt u ze nog ergens in een hoekje – doosje of kastje. Wij zijn er erg blij mee, want ze zijn bijna, in de winkels niet meer te koop. Alleen die echte babyspelden, maar die zijn voor ons veel te duur. Veiligheidspelden zijn in Kenia ook moeilijk te krijgen. Als u weet wat die kleine baby ’tjes nu om hun billen hebben is dat een beetje vodden of heelmaal niets, het is dus een goede actie van Rosaly, waarin zij ook voor de naaigroep weer extra inkomen hebben.

Mocht u ze nog ergens vinden, doe ze als het kan in de brievenbus van een van onze stichting, we nemen ze de volgende keer mee.

Nog een verzoek, de zomer raakt ten einde maar wilt u a.u.b. geen kleding meer bij ons brengen, we hebben nog zoveel op zolder staan en we kunnen iedere keer maar 23 kg. extra meenemen.

St. Vrienden van Joseph, 22 september 2012.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *