Belofte maakt schuld en daarom hier het slot van de feestelijkheden in Botwa.

Nadat alle bomen geplant waren gingen we weer in optocht naar de tenten daar begon het echte feest, met dansen – zingen toneel spelen, afgewisseld met ellen lange speeches. Iedereen was heel dankbaar dat de St. Vrienden van Joseph met zoveel lieve mensen uit Tuitjenhorn en omstreken dit gerealiseerd hadden.

Daarna werden alle speciale gasten verrast met een cadeau. Wij kregen ieder een prachtige lap stof die al dansend en zingend om ons heen gedrapeerd werd.

P1130237 300x225 Archief De Aftrap

Na ruim anderhalf uur gingen we aan tafel. In een paar leslokalen was gedekt voor de gasten en mochten we genieten van de rijst – bonen en kip in een heerlijke saus.

Voor ruim 1000 mensen was er gekookt maar dat leek meer op oegali ( mais) en skoemawieki.( groene groenten) Iets minder luxe dus, maar ook zij lieten het zich al zittend in het gras, goed smaken.

Na nog wat hen en weer gepraat gingen we met father Joseph weer richting Kitale waar de Fadhyli groep al op ons zat te wachten. Deze groep werkt in de ziekenhuizen en helpen de arme en gebrekkige aan medicijnen – eten en kleding.

Deze dag was voor ons en een dag met een gouden randje.

Na de vergadering van deze week met de St. Vrienden van Joseph zijn we tot het besluit gekomen om 2014 te maken tot een water jaar. Niet dat we hier veel regen willen, we willen ons inzetten voor verschillende waterprojecten in en rond Kaplamai. En water voor het Cafassohuis in Nairobi. U zult daar dit jaar zeker meer van horen. Wij vinden water het meest noodzakelijke voor een mens, zeker schoon drinkwater, daar gaan we dus voor.

Ook de hutjes in de kerk zullen met Kerstmis in het teken staan van de waterprojecten. Vergeet ze dus niet. De afgelopen maand zat er € 74,20 in de hutjes, een prachtig bedrag, waar we u heel dankbaar voor zijn.

Wij wensen u hele fijne Kerstdagen,

En een heel gezond en goed 2014.

Stg. Vrienden van Joseph, 14 december 2013

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *