De afgelopen weken kregen we veel reacties van dankbaarheid uit Kenia. In de vorige Aftrap plaatsten we een reactie van de directie van St. Joseph Cassafo, het instituut waar jongens opgevangen worden die uit de gevangenis komen en daar weer een vak leren en teruggeplaatst worden in de maatschappij.

Deze week belde juf Hyachinta van de primaryschool, als ze dan bellen, stoppen ze direct als de telefoon over gaat en dan kan ik aan het nummer zien dat ik Kenia aan de lijn had. Ik bel dan direct terug. Want zij hebben geen geld voor een telefoontje te plegen naar Holland. Ze zijn altijd zo blij als ik ze bel en dan komen de verhalen los, zodat ik ook een beetje op de hoogte blijf van het wel en wee in Kaplamai en omgeving. Deze keer vertelde ze dat de 18 kleuterstoeltjes de 3 kleutertafels en de twee stoelen voor de juffen aangekomen waren, die ik besteld had toen ik in Kaplamai was bij de technische school. Volgens de berichten zagen ze er erg mooi uit en waren ze er vanzelfsprekend heel blij mee. Dat betekent voor ons dat het project bijna voltooid is. Nog wat leerboeken en 2 bureaus voor de juffen, kasten voor het materiaal en dan kunnen ze zichzelf verder wel redden. Hopelijk kunnen we dan in 2013 realiseren.

U ziet langzaam maar zeker gaat het daar toch de goede kant op, al moeten we de projecten vanuit Tuitjenhorn zeker blijven volgen.

Ook kwam er nog een bedankje van de Fadhily groep, het St. John Bosco Centrum en van de Single Mothers die een tent kregen vanuit de stichting om te verhuren. Ze hebben nu een grote en een kleine tent en 100 stoelen, die ze verhuren bij feesten en begrafenissen. De mensen begraven op het platte land hun lieve doden op het terrein bij hun huis. Honderden mensen komen er dan op af, vandaar die stoelen en tenten. Zo ’n begrafenis duurt meestal van ’s morgen 8 uur tot tegen de avond. In de morgen zijn er speeches en als dan rond 11 uur de priester komt begint de zegening van het graf en de uitvaart. Na de teraardebestelling gaat de priester meestal weg. Het is dan alweer een paar uur later. De familie vrienden en kennissen blijven dan nog bijeen om te praten en te eten met elkaar. Dit alles gebeurd dan in en bij de tenten, die daarvoor verhuurd zijn.

tent 300x195 Archief De Aftrap

U ziet uw gaven komen altijd op de goede plaats terecht.

Namens alle mensen in Kaplamai en omgeving, dank voor uw goede gaven.

St. Vrienden van Joseph, 26 januari 2013

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *