De berichten uit Kenia zijn niet zo goed. Dit i.v.m. de komende verkiezingen op 4 maart. Nu al zijn er ongeregeldheden en gaat father Joseph niet graag meer naar bepaalde stadsdelen in Nairobi. Hij heeft een deel van zijn huisje wat bij zijn moeder op de plaats staat waar ze nu woont in Ruiru klaar gemaakt zodat daar zijn familieleden als het uit de hand loopt kunnen wonen. In deze plaats was het bij de vorige verkiezingen ook heel rustig omdat hier alleen Kikuyu’s wonen.

De verschillende stammen wedijveren nu al om op een verkiesbare plaats te komen tijdens de verkiezingen en ook de strijd om het presidentschap is in volle gang.

Father Folkert schreef dat ze vanuit het instituut waar hij lesgeeft en woont in Luanda25 km. van Kisumu, nu al een voorrad eten in slaan, zodat ze straks niet naar Kusumu hoeven om boodschappen te doen. Het is daar nu al regelmatig niet safe.

Ook in Kaplamai zijn de regeringsleiders bezig het volk op hun hand te krijgen. Iedere zondag komen de afgevaardigden van de regering naar het centrum van het dorp om de mensen toe te spreken. Van ongeregeldheden is daar gelukkig geen spraken.

Ook in 2008 viel de schade daar erg mee.

Regelmatig krijg ik vragen vanuit Kaplamai wanneer we weer komen, dit zullen we maar een tijdje uitstellen en hopen bij de opening van het laboratorium aanwezig te zijn. Maar dat duurt nog wel even.

Wij hopen en bidden dat de toestand van 2008 zich niet herhaald en dat we deze beelden niet meer hoeven te zien.

KeniaLiesb.okt2008 141 300x199 Archief De Aftrap

Hier een tentenkamp in 2008 voor mensen die van huis en haard verjaagd zijn.

St. Vrienden van Joseph, 23 februari 2013

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *