De scholen zijn weer begonnen in Kenia en al het schoolgeld voor de studenten die gesponsord worden door Tuitjenhorners en mensen uit onze omgeving zijn betaald en nu kunnen de studenten laten zien dat ze heel goed hun best doen en goede resultaten behalen.

Sommige van onze oud studenten hebben hun diploma gehaald en hebben nu een baan. Irene werkt als docent op de High school in de vakken Engels en Frans en Winnie is sinds kort sociaal werkster. Dat hebben ze toch maar bereikt dank zij uw hulp. Meerdere studenten zijn geslaagd op de technische school als timmerman – metselaar en automonteur. Ook zijn er al heel wat dames geslaagd als coupeuse en hebben nu hun eigen naaimachine en een winkeltje waarmee ze nu naaiwerk op bestelling afleveren. Volgend jaar is Mary klaar met haar opleiding als kleuterjuf en kan ze op zoek naar een baan.P10903883 300x200 Archief De Aftrap

Lang niet alle scholen zijn voorzien van de faciliteiten die nodig zijn om het volledige examen te doen, ook daarmee zijn we hard aan het werk om zoveel mogelijk scholen te helpen. Zo zijn er naast de school in Botwa waar nog geen lokaal is voor praktijklessen biologie –schei en natuurkunde, ook nog voortgezet onderwijs scholen waar geen water is en waar ze dagelijks met een ezeltje een tank water moeten halen. En zijn de bibliotheken op alle scholen nog niet aanwezig. Er blijft dus nog werk genoeg over voor ons en als het even kan willen we ze blijven helpen. Als u ons blijft steunen kunnen we met elkaar deze mensen blijven helpen.

Dank voor uw goede gaven.

Stichting Vrienden van Joseph, 8 februari 2013.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *