De tijd vliegt, het mooie weer komt aan en ook wij zijn wat de acties betreft uit onze winterslaap ontwaakt. Toch is er intussen veel gebeurd. De paaseitjes zijn flink verkocht door de kinderen van groep 4 van de basisschool. Zondag tijdens de viering van de 1ste communie wordt de cheque overhandigd aan iemand van de St. Vrienden van Joseph. Prachtig dat kinderen hier, iets over hebben voor hun vriendjes in Hututu, zodat ze leren om zich ook in te zetten
voor kinderen die minder bedeelt zijn dan zijzelf.

Ook hebben wij onze voorbereidingen voor de verschillende acties gestart en dan denk ik aan Koninginnedag – Hemelvaartdag – de Rabofietstocht – het bollen pellen en wat we nog meer in petto hebben.

Gemetselde muur Botwaschool2 300x225 Archief De Aftrap

In Kenia zit men ook niet stil en is de bouw van het praktijklokaal voltooid. Dat wil niet zeggen dat het al klaar is, want het is wind en water dicht, nu moeten de muren – vloeren – plafonds bewerkt worden door de stukadoor en moet – elektriciteit – water en gas aangelegd worden en de praktijktafels voor de proeven van natuur- en scheikunde en biologie. Ook dat kost weer heel veel. De middenstand heeft ons vorig jaar bij de bouw enorm geholpen en die zullen we dan ook niet meer lastig vallen, Wij zijn hen alleen erg dankbaar. We zijn wel op zoek naar sponsors en proberen via acties zo’n € 30.000 bijeen te brengen. Daarom is onze eerste actie de verkoop van symbolische stenen op de vrijmarkt 2,00 per stuk. U helpt hierbij niet alleen de bouw te realiseren maar ook deze jongens en meisjes een goede toekomst te geven. Stel hun en ons niet teleur.
Laten we SAMEN bouwen aan hun toekomst.

St. Vrienden van Joseph, 20 april 2012

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *