De vakantie zit er weer op, ook voor de Vrienden van Joseph, al hebben we,met een aantal dames uit Tuitjenhorn en Stroet, van onze beste kant laten zien tijdens de vakantie. We hebben op vrijdag 19 juli en maandag 23 juli met een groot aantal dames bollen zitten pellen. Ondanks dat het heel gezellig was hebben we ook ons beste beentje voor gezet en pelden wij in totaal 55 en 65 kisten bollen.Totaal € 224,40 een mooi bedrag. Aan de familie D. Pronk heel veel dank voor de gastvrijheid, we hopen dat we volgend jaar weer mogen komen. Ook father Folkert Kruis was de eerste avond present en pelde vrolijk mee. Vroeger had hij het als kind ook gedaan en je verleerd het nooit, zei hij.

image003 300x200 Archief De Aftrap

Deze week is hij weer vertrokken naar zijn geliefd Kenia. Hij heeft een prachtige tijd gehad in Nederland, was veel onderweg en heeft heel veel vrienden kunnen ontmoeten.

We gaan nu eens kijken of we wat acties kunnen starten om toch de € 22.000 die we nodig hebben voor de afbouw van het biologielokaal in Botwa bijelkaar te krjigen. Een heel bedrag maar met z’n allen moet het lukken. U hoort er zeker van.

In Kaplamai gaat alles naar omstandigheden goed, deze week had ik Sjongok nog aan de telefoon, hij vertelde dat zijn vrouw in verwachting is en hoopt op een meisje. Ze heeft nu 2 jongens, James is van Sjongok zijn eerste relatie en Emanuel is van hun beiden. Bij de Nadi stam is het zo dat als een stel uit elkaar gaan, de kinderen aande vader toegewezen worden, omdat die een inkomen hebben en het kind kunnen onderhouden.

k sprak toen ook de nieuwe parochiepriester en die nodigde mij uit als ik naar Kaplamai kom bij hem te logeren. Een dak boven mijn hoofd heb ik dus al, daar ben ik heel blij mee nu
nog vervoer en alles is weer geregeld.

U ziet alles komt altijd weer op z ’n pootjes terecht.

Stg. Vrienden van Joseph, 24 augustus 2012

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *