De vakantie zit er weer op en het is even wennen om de pen ter hand te nemen en uw weer te vertellen over het wel en wee van onze stichting en van de mensen in Kenia.

Na onze oproep in de laatste Aftrap zijn we met heel veel dames 2 avonden aan het bollen pellen geweest Het was laat dit jaar, door de weersomstandigheden, maar op donderdagavond 1 augustus waren er zo ’n 18 dames bijeen in de bollenschuur van de fam. Pronk op het Rijpje en maandag 5 augustus waren we met 25 personen aanwezig. Zelfs Theo Tesselaar onze penningmeester was van de partij en hij deed niet onder voor de vlugge dames handen. In totaal pelden we de eerste avond 60 bakken en de tweede avond 85 bakken. Dat was weer een mooie verdienste voor onze kas. Dit jaar was het ook de 5e keer dat we bollen pelden. Dus ons eerste lustrum, dat gevierd werd met een kleine attentie. Dames heel veel dank voor jullie inzet en enthousiasme, wat was het weer gezellig en wat vloog de tijd. Hopelijk mogen we volgend jaar weer op jullie medewerking rekenen. Veel dank aan de fam. D. Pronk voor hun gastvrijheid.

P1120415 300x225 Archief De Aftrap

Ook kwam er een telefoontje binnen uit Kenia van Rosalyne onze juf die de dames leert naaien bij de groep die bijeenkomt in het social hall. Zij moet examen doen voor het onderwijs diploma naaiactiviteiten. Zij vroeg om geld. Zij moest enkele voorbeelden thuis maken en stoffen meenemen om daar te naaien. De examens waren in Kapenguria dat is een heel stuk ten noorden van Kapalmai, dus reisgeld en examengeld. Met € 25,00 zou ze het wel redden. Wat doe je dan. Gelukkig kunnen we via father Joseph Kimotho geld overmaken en kan hij het via Empesa door sluizen naar de telefoon van Rosalyne die het geld dan op een kantoortje op kan halen. Het is in Kenia een prachtig systeem wat door de mensen heel veel gebruikt wordt.

De uitslag komt over een week of zes, we hopen dat het haar gelukt is.

 

St. Vrienden van Joseph, 24 augustus 2013

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *