Het laatste nieuws uit Kenia is dat het bar slecht weer is, het is koud, zo ’n 14 a 16 graden en het regent er heel veel. Ook Father Joseph had erg veel last van het koude weer, dit is niet goed voor zijn spieren. Hopelijk knapt het weer wat op.

Ook in Kaplamai regent het pijpenstelen aldus Rosalyne die ik vanmorgen aan de lijn had. Ze had nog geen uitslag van haar naai-examen, maar ze dacht wel dat het goed gegaan was. Ook daar regent het en staan de bonen op het land te rotten.

De mais wil door de kou niet erg groeien, dat betekend als het zo door gaat weer een slecht oogstjaar voor de mensen in Kenia.

Verder was er weinig nieuws te melden vanuit Kaplamai. Alles verliep rustig. De scholen beginnen morgen weer na een maand vakantie. De kinderen moeten weer door de natte wegen lopend naar school. Ze hebben daar geen regenjassen en laarzen zoals hier, maar dat zijn ze wel gewend.

P1100135 300x225 Archief De Aftrap

In de volgende Aftrap hoop ik u iets meer te kunnen vertellen over het laboratorium, bij de Highschool in Botwa, dat bijna klaar is en de volgende maand officieel geopend gaat worden. Er wordt nog druk gewerkt maar ze hebben beloofd het op tijd klaar te hebben. We wachten op de foto’s en het verdere nieuws.

Hartelijk dank voor uw bijdrage in de hutjes. We mochten deze maand € 51,25 uit de hutjes meenemen om op de bank te zetten voor onze projecten. Wees ervan verzekerd dat al dit geld rechtstreeks naar onze projecten gaat en dat er niets aan de strijkstok blijft hangen.

Stichting Vrienden van Joseph, 7 september 2013

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *