Het nieuwe jaar is weer begonnen en ook in Kenia zijn ze weer begonnen met het maken van de water voorzieningen op de beide scholen in Sinoko -Kipsingori en in het Cafasso huis.

Het begin was het graven van de sleuven voor de pijpleidingen en de fundering voor de watertanks.Dit werd gedaan door de bevolking zelf, dat scheelt weer in de begroting.

Ook zijn ze begonnen met het graven van de waterput. Ruim 20 meter diep graven ze met de hand. Ze hebben pijpen gemaakt van beton van 1 meter doorsnede die ze deel voor deel langzaam laten zakken. U ziet al met al een heel werk. Wat nog wel even zal duren voordat het geheel klaar is.

SJCCH HARVESTED WATER STORAGE.pdf Adobe Reader Archief De Aftrap

Klaas en Greet die over een week richting Kenia gaan, zullen deze projecten bezoeken en kijken of alles naar wens verloopt. Maar voornamelijk gaan ze erheen om de kleine Jayden de zoon van Irene en Salomon te bewonderen die in oktober geboren is. Irene hebben ze jarenlang gesponsord.  Zij is nu lerares Engels en Frans op een Highschool in Nairobi.  Maar het contact met Irene is er nog steeds.

We zullen ze zeker in de dagen dat ze daar zijn volgen.

Ook willen we u hartelijk danken voor uw gulle gaven in de hutjes met kerst. U deed tijdens deze dagen ruim € 150,00 in de hutjes. Geweldig.

Zo ziet u weer dat: “vele kleintjes een grote maken.”

 

St. Vrienden van Joseph, 11 januari 2014

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *