Jambo !!!!

Beste Lezers,

Dit  keer geen stukje van Liesbeth, maar van Klaas en Greet.

Maandag 20 januari vertrokken we voor 2 weken met de dagvlucht naar Kenia. Watweer prima verlopen is. Het is ongeveer 8 uur vliegen. Father Joseph Kimotho stond op ons te wachten. Voor onze eerste overnachting bracht hij ons naar het Mill Hill house en zal verder deze dagen ons van A naar B brengen.

IMG 0242 300x225 Archief De Aftrap

 

Ons  eerste bezoek  in Kenia, was Cafasso, daar wonen en werken de boys die uit de gevangenis ontslagen zijn en worden weer klaargestoomd om het normale leven weer op te pakken. Onze stichting sponsors daar het waterproject. Ze hebben daar een waterbasis gemaakt waar ze het water opvangen voor het land waar ze van alles verbouwen. Maar het kan daar maanden niet regenen en dan komt er niets van de producten van het land terecht.

De boys geven altijd wel een kleine voorstelling voor ons met zingen en dansen en dan moeten wij er ook aan geloven.

Ver volgens bracht Father Joseph ons naar Irene die we inmiddels 19 jaar kennen en hebben haar steeds gesponsord tot ze klaar was met haar studie en is nu docent: Engels en Frans op een middelbare school.

Ze is nu getrouwd en heeft een zoontje van 3 maanden “Jayden.”. Het was voor ons een  laat kraambezoek.

We hebben daar een paar dagen gelogeerd en deden er alles aan om het ons naar de zin te maken. En de kleine Jayden hebben we niet horen huilen en hij lachte gelijk naar ons. Opa Klaas vond het ook geweldig en kon er geen genoeg van krijgen.

Daarna  met een overnachting in Eldoret gingen we door naar Kitale.

We hadden eerst in de ochtend een meeting met de Fadhily groep die werken in het ziekenhuis. Ook sponsoren wij, ( de stichting) deze groep. We zijn daar rondgeleid door het hoofd van het ziekenhuis. Het is niet te beschrijven wat je daar tegen komt. We hopen in de toekomst ook het ziekenhuis te kunnen steunen.

Op zaterdag gingen we naar Kaplamai samen met Father Folkert. Eerst de kerk bekeken wat er heel goed uitzag, er hingen iets meer gouden slingers, als toen father Folkert er was, maar dat is Afrikaans.

Daarna naar de technische school, er is nu kapsters opleiding, daar lijkt veel vraag naar te zijn. Deze opleiding duurt 2 jaar waarna examen kunnen doen. Ook daar gaat het goed en volgens Klaas wordt alles goed onderhouden.

Zondagmorgen de H. Mis in de kerk in Kapalmai. Wat een happenning. We zagen weer heel veel bekenden waar je na zoveel jaar toch een band mee hebt.

Ook daar veel armoede door de grote werkeloosheid. 70 tot 80 % van de mannen heeft geen werk.

Ook daar is onze hulp onmisbaar.

De volgende Aftrap gaat ons verslag verder.

Groeten van Klaas en Greet, 8 februari 2014

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *