In de vorige Aftrap schreef ik dat ik u zou informeren over de laatste Koninginnedag, dat is allemaal goed verlopen en zo zijn we weer wat ritsen – knopen en klosjes garen kwijt, goed om van dat geld voor de mensen eten en spullen te kopen als we in Kenia zijn. Al is de sjaal voor de koningin nog niet klaar en zijn toch al heel wat toertjes gebreid.

Er is alweer het een en ander gebeurd.

Zo is deze week Father Folkert Kruis beëdigd als algemeen overste van de Fathers van Mill Hill in Kenia. Een niet te onderschatte functie. In september hoopt Father Kruis 78 jaar te worden en dan krijg je deze benoeming. Petje af, als je dat wilt en kunt aanvaarden. We wensen hem van harte heel veel kracht om deze moeilijke taak goed te volbrengen. Dit is voorlopig voor 3 jaar.

foto Folkert aftrap 219x300 Archief De Aftrap

Ook kregen we een brief van Zuster Lucie van het St. Joseph Cafasso-instituut. Het instituut waar jongens opgevangen worden die hun tijd in de gevangenis uitgezeten hebben en weer wat van hun leven willen maken. Ze krijgen daar een 2 jarige opleiding, waarna zij een eigen bedrijf kunnen starten en een nieuw leven opbouwen. Ze worden hierbij ondersteund en geholpen. Een prachtig project.

In januari hadden we hen gesponsord met het bouwen van een kippenhok met daarbij de kippen.

Nu schreef ze ons dan het heel goed ging met het kippenproject, dat ze kuikentjes hadden en dagelijks eieren verkochten, de handel schijnt goed te lopen, dit zijn mooie voorbeelden waarmee je de mensen zelfstandig kunt laten zijn, zodat zij op deze manier in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

Als alles goed gaat, zullen ze zeker overgaan tot de verkoop van niet alleen de eieren maar ook van kippen, zodat ze nog meer geld in het laatje krijgen. Het is een prachtig project maar ze hebben nog meer op hun verlanglijstje en zo zullen we proberen ze volgend jaar weer te helpen een ander project te ondersteunen.

U ziet uw hulp is van grote waarde voor ons, daarom vergeet de hutjes achter in de kerk niet, de opbrengst hiervan is van grote waarde voor deze projecten.

Stg. Vrienden van Joseph, 18 mei 2013

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *