Lieve Mensen in Tuitjenhorn,

Van onze penningmeester Theo kreeg ik een email dat u tot nu toe aan ons gegeven heeft met de laatste actie € 1715,- Ontzettend goed van u, dat u ons zo helpt. We hadden dit niet durven dromen. De bouw van de school is klaar, nu de afwerking nog, de muren, plafond, vloer en de labtafels met aansluiting voor gas en water en de stoelen. U ziet we zijn er nog niet, dit is in totaal ruim € 33.000. Als we voor april € 22.000 hebben krijgen we van de Wilde Ganzen ruim € 11.000 en dan zijn we er. Hopelijk lukt dit in 2013. Al u geld is goed aangekomen, wilt u speciaal een bewijs van ontvangst, dan kunt u dit aan Theo Tesselaar vragen, maar heel veel adressen weten wij niet van de mensen die ons steunen, dus kunnen wij niet iedereen een ontvangstbewijs sturen. Ik zeg samen met de mensen hier ASANTE SANNA, God bless you!

Zo schiet mijn tijd in Kenia al weer op, als u dit leest ben ik nog 4 dagen in Kenia. Maandag komt father Folkert me halen om naar Luanda te gaan, de plaats waar hij nu is, en zeg ik Kaplamai vaarwel.

We hebben nog een project in Nairobi en daar ga ik nadat ik in Luanda geweest ben naar toe. Alle projecten heb ik bezocht en ik moet zeggen er waren wensen, toch gaat alles goed. De mensen hier zijn heel blij met onze hulp en we hopen dat het steeds beter gaat zodat ze de projecten zelf kunnen runnen.

Ik was in het hospitaal in Kitale, Klaas en Greet gaven daar een paar jaar geleden bij hun 40 jarig huwelijk 5 rolstoelen, ze zijn allemaal kapot en niet meer te maken. Een rolstoel ging voor reparatie. De wegen zijn ook zo slecht. Ook was er in het hele ziekenhuis geen brancard. Het is een Government ziekenhuis, maar de minister of healthy geeft geen money, hij zal wel voor zichzelf zorgen zeggen ze hier, en wat kunnen de mensen hier doen? Niks. Zo is het hier overal, de regering is zo corrupt je wil het niet weten. Niet zo’n mooi bericht. Daarom zijn wij zo blij dat uw geld rechtstreeks naar de mensen in Kenia gaat, via onze projecten. Met dank aan de beide fathers die het hier voor ons regelen..

Als ik weer terug ben, zal ik u de verhalen vertellen van alles wat ik hier meegemaakt heb, maar mijn hoofd is zo vol, dat ik nu even niet weet. Ik heb een reisverslag dus kan ik daaruit putten als ik thuis ben.

Heel veel groetjes en nogmaals dank voor uw hulp.

Liesbeth Blommaart, november 2012

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *