Na de verkiezingsstrijd is de rust in Kenia weergekeerd. De nieuwe president Uhuru Kenyatta is afgelopen dinsdag geïnstalleerd als nieuwe President van Kenia voor de komende 5 jaar. Alle Kenianen hopen op een rustige en beter tijd zodat de economie weer opbloeit. Het weer werkt daarvoor niet erg mee, het regent er al weken zodat de landerijen onder water staan, de rivieren buiten hun oevers treden en er is een belangrijke brug op een hoofdweg van Nairobi naar Naivasha half ingestort. Allemaal weer grote problemen voor zo’n nieuwe regering. Ondanks de vele regen die er valt proberen de mensen toch de mais weer te planten zodat als het droog wordt ze kan gaan groeien, als het zaad tenminste niet weggespoeld is.

Met de beide paters gaat het goed, father Folkert helpt ons met het organiseren van de afbouw van het praktijklokaal voor Biologie – Natuur en scheikunde, wat trouwens grotendeels bijeen gebracht is door de grote foundationgroepen die de bouw van scholen en het onderwijs sponsoren via de Wilde Ganzen, want u zult begrijpen dat wij dit nooit zelf als stichting samen met u bijeen kunnen brengen. Er zijn dan ook heel wat brieven en verzoeken verstuurd het afgelopen jaar, maar het heeft z ’n vruchten afgeworpen.

Denkelijk gaat de afbouw in mei van start, we houden u op de hoogte.

P1100720 199x300 Archief De Aftrap

We zullen dit jaar dus geen stenen meer verkopen op de vrijmarkt met Koninginnedag, maar we zijn er wel, nu met garen – knopen – ritsen enz, die we met zakkenvol gekregen hebben van Jan en Thea Nota, om ze mee te nemen naar Kenia.

We hebben al 2x een lading meegenomen, maar het transport via de KLM wordt ook steeds moeilijker, dus proberen we het hier kwijt te raken en nemen het geld mee en kopen de spullen daar. Help ons dus van onze spullen af. U hebt zeker nog wel een klosje garen in welke kleur dan ook en wat knoopjes nodig. We staan op de hoogte van DEEN.

Tot ziens op de vrijmarkt.

Stg. Vrienden van Joseph, 20 april 2013

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *