Na een lange vakantie, waarin we veel konden doen voor de stichting, maar weer de pen gepakt om U op de hoogte te brengen van de gang van zaken rond onze projecten.

Op de eerste plaats hartelijk dank voor uw giften in de hutjes en via de bank. Geweldig! In de hutjes zat het mooie bedrag van de kerstdagen en Oudjaar van € 134,00. Dit bedrag neem ik mee naar Het Don Boscohuis voor straatkinderen. Ze kunnen het altijd gebruiken voor eten of lesmaterialen.

P1090388 300x200 Archief De Aftrap

Ook hebben we dit jaar geld overgemaakt naar de Fadhiligroep – opvang voor jeugd na hun gevangenistijd – de Single Mothers – Aidswezen – naaigroep en schoolgeld voor Mary, die een opleiding gaat doen als kleuterjuf. Dit laatste geld is bijeen gebracht door mensen uit ons dorp. Fantastisch.

Zo ziet u dat uw geld rechtstreeks gaat naar de mensen die het nodig hebben. Via de beide fathers is het zeker dat het op de goede plaats komt.

A.s. zondag ga ik weer voor een maand naar Kenia. Ik ontmoet eerst father Joseph Kimotho die mij op haalt van het vliegveld. Ik ga met hem naar zijn moeder – en zijn zus die bij haar woont, dan naar Lois, neem 2 dagen vakantie, om even bij te komen en ga dan door via een paar scholen, waar kinderen zijn die door mensen in Tuitjenhorn gesponsord worden om donderdag of vrijdag bij father Folkert aan te komen. We hebben er dan 450 km op zitten. Het is een gigantisch groot land. Daar zal ik dan de volgende 3 weken verblijven. Ik ga de andere projecten bezoeken en een nieuwe begroting maken voor de inrichting van het schei – natuur en biologie lokaal, fase 3 van ons grote project in Botwa.

Ook hoop ik nog actief te zijn bij onze naaigroep. Ik heb weer wat stoffen mee en knopen. Daar zijn ze altijd heel blij mee, want geld om stof te kopen is er niet, zeker in deze tijd dat er schoolgeld betaald moet worden.

Via de e-mail houd ik u vanuit Kaplamai op de hoogte in de volgende Aftrap.

Groeten, Stg. Vrienden van Joseph, 13 januari 2012

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *