Na een prachtig feest t.g.v. het 40 jarig Priesterfeeest van pastoor J. Berkhout is het geweldig te zien hoe onze Parochie van Tuitjenhorn verbonden is met de mensen in Kenia. De beide fathers waren weer aanwezig om dit mooie feest mee te maken. Het is ook de vriendschap tussen Pastoor J. Berkhout en de beide fathers Joseph Kimotho en Folkert Kruis die dit bevestigt.

Door hun aanwezigheid worden wij ook weer gestimuleerd door te gaan met ons werk voor hun mensen. Zo gaan we op 10 oktober naar Kenia om aanwezig te zijn bij de opening van het laboratoriumlokaal op de highschool in Botwa. Het was een heel groot project wat verdeeld was in 4 fases. De eerste fase: elektriciteit en water. Dit was in 2010.

P1090103 300x225 Archief De Aftrap

Daarna hebben we met medewerking van de Wilde ganzen en vele foundationorganisaties het benodigde geld bijeen gebracht om de bouw te financieren. Dat begon in 2011.De derde fase was de inrichting en dat is in september afgerond. En volgens de verhalen ziet het er prachtig uit.

Als 4e fase nemen we symbolisch € 18.000 mee om materiaal te kopen, zoals microscopen – meet proefmateriaal zodat de studenten daar hun ervaring in natuur – scheikunde en biologie kunnen ervaren en eindelijk na 4 jaar studie hun volledig examen kunnen doen. Ze kunnen dan door stromen naar een universiteit of colleges. Hoe meer studenten we kunnen door laten stromen, hoe beter. Het volk van Kenia moet zich ontwikkelen en de jongere generatie moet dus de kans krijgen via scholing het land te ontwikkelen.

Wij zijn dan ook heel blij dat we dit grote project tot een goed einde hebben gebracht.

Buiten dit project zijn er nog een tal van vragen om hulp. Na ons bezoek hoort u daar meer over.

St. Vrienden van Joseph, 5 oktober 2013

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *