Net terug van een fantastische reis een algemene indruk. Father Joseph Kimotho stond op het vliegveld op ons te wachten en was alle dagen met ons. Hij was onze reisleider. Omdat het voor Mariosé de eerste keer was liet hij haar genieten van mooie plekjes onderweg naar Kaplamai.

We hadden hier en daar onderweg de fysiotherapeut geregeld voor zijn rug, waar hij naar toe kon voor therapie zodat het met zijn rug goed ging.

Zoals we de vorige keer schreven waren we naar Sinoko en Kipsongori om te kijken wat we konden doen om hier een waterput te slaan en tanken – goten – pijpen en watertanks aan te schaffen. Nu wordt het water dagelijks gebracht voor meer dan 500 studenten met een kar getrokken door een ezeltje.

P1130006 300x225 Archief De Aftrap

De begroting is gemaakt en father Kruis gaat naar Benjamin de aannemer die hij zal vragen om het geheel te bouwen. Maar eerst moeten we zorgen dat het geld er is.

Vrijdag was de dag. We gingen met Father Folkert en Father Joseph naar Botwa voor de opening.

De mensen daar waren zo blij Father Folkert weer te zien, hij was echt het middelpunt op deze dag, ze klapte en zongen hem toe, zo gauw hij uit de auto stapte. Ze zijn zo dankbaar voor alles wat hij in de afgelopen 10 jaar in de parochie gedaan heeft. Als je de verhalen hoort is dat ook enorm. 5 kerken laten bouwen en verschillende scholen. Sommige sponsort hij nog steeds.

U ziet we hebben deze tijd veel kunnen doen en ook genoten van het prachtige land.

In de volgende aftrappen kunt u lezen hoe het met onze projecten gaat.

We condoleren de fam. Blokdijk en danken hen voor het initiatief om te denken aan de Stg. Vrienden van Joseph tijdens het overlijden van hun lieve man, vader en opa en overgroot opa om, in plaats van bloemen, een gift te vragen voor het werk van onze stichting.

Stg. Vrienden van Joseph, 2 november 2013

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *