Het is alweer een tijdje terug dat u iets hoorde van onze zusterparochie in Kaplamai. Dat komt omdat father Folkert er niet meer woont, toch blijven onze betrekkingen met deze parochie altijd bestaan.

Vanmorgen had ik Rosalyne, de juffrouw die naailes geeft in het sociaal hall achter de kerk in Kaplamai, aan de telefoon. Het gaat er goed, al missen ze father Kruis heel erg. Ook het naaigroepje gaat gestaag door. Was het even rustig doordat de vrouwen op het land moesten werken, er is nu weer volop bedrijvigheid. De dames moesten op het land maïsplanten en bonen zaaien. Dat wacht nu na een aantal fikse buien op de zon, om zo te groeien zodat ze eind van dit jaar weer kunnen oogsten.

P1110343 300x199 Archief De Aftrap

Het fijnste van alles is, dat dit naaigroepje nu zelfstandig werkt, dat wil zeggen dat ze geen hulp meer van ons nodig hebben en zelf de juffrouw die les geeft kunnen betalen. Zo moet het ook gaan, ze moeten zelf hun zaakje draaiende houden, met dit project wat nu draait vanaf 2008 lukt dat. Daar zijn we heel blij en trots op. Mochten de naaimachines stuk gaan dan zullen ze wel aan de bel trekken en dat mag ook, we houden daar ook de vinger aan de pols, maar het loopt goed. Er zijn nu 15 dames iedere dag aan het naaien, verstellen en van oud nieuw maken en dat is ook fantastisch.

Ook de Single Mothers draaien goed met het verhuur van de stoelen en tenten. Als je de mensen helpt met hun hulpvraag dan lukt het meestal wel. Dan gaan ze ervoor en proberen het verder zelf te redden, dat is nu ook het geval bij de Single Mothers. Zo ziet u als dit zo door blijft gaan kunnen we misschien weer andere projecten oppakken om zo meer mensen te helpen.

Hopelijk blijft u ons steunen, zodat wij ons werk voort kunnen zetten.

Bedankt en tot de volgende keer,

Stg. Vrienden van Joseph, 1 juni 2013

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *