Afgelopen zaterdag reden we met in totaal 10 dames en heren mee met de Rabo sponsortocht om zo geld bij elkaar te krijgen voor de St. Vrienden van Joseph. Het weer was niet zo aangenaam, harde wind en af en toe een bui. De stemming was bij de start al opperbest en nadat we de fietsen voorzien hadden van oranje ballonnen gingen we op pad. Het was voor sommige hard trappen omdat ze geen E bike hadden. Maar met Theo en Adri voorop ging het geweldig. Jan probeerde de dames in de gaten te houden en zo lukte het om na ruim 3 uur, weer terug te zijn bij de Rabobank in Warmenhuizen om onze laatste stempel te halen en de kaarten in te leveren nadat we onderweg wel genoten hebben van een heerlijke cappuccino, met appeltaart!

P1100782 300x200 Archief De Aftrap

 

 

 

 

 

 

 

Heel veel dank aan alle enthousiaste dames en heren die ook dit jaar weer voor onze stichting wilden fietsen. Met deze € 300,00 kunnen we weer veel doen voor onze vrienden in Kenia.

In de vorige Aftrap schreven we al dat het 50 jarig Priesterfeest van Father Folkert Kruis, onze stut en steun in Kenia, verplaatst is naar 17 juni. Dus a.s. zondag 17 juni nodigen wij u uit om samen met het feestcomité dit fantastische feest mee te maken. Father Folkert Kruis heeft het verdiend dat hij eens in het zonnetje gezet wordt. 50 jaar geleden vertrok hij naar Kenia,  Het afscheid van zijn ouders en familie was zwaar al vond hij het geweldig dat hij als Priestermissionaris uitgezonden werd. Deze 50 jaar heeft hij zich ingezet voor zijn medemens, soms in hele moeilijke omstandigheden, maar hij ging door, als u weet wat hij de laatste 10 jaar in Kaplamai tot stand gebracht heeft dan is dat geweldig, mede door de steun van zo vele mensen in Tuitjenhorn.

Laten we daarom in groten getale naar de Plechtige Hoogmis komen, om half 10 in onze kerk als eerbetoon aan hem, om daarna samen naar het AHOJ te gaan waar u hem onder het genot van een kopje koffie en ….. kunt feliciteren.

Houdt u ook zondag 1 juli vrij want dan komt het Afrikaanse “JAMBOkoor” ter ere van hem zingen tijdens de Eucharistieviering, waarin Father Folkert Kruis voor zal gaan. Dit zal dus een echte Afrikaanse viering worden met zang – dans en processie.

Tot ziens a.s. zondag,

Stichting Vrienden van Joseph en Folkert, vrijdag 15 juni 2012

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *