Op aanraden van father Folkert Kruis is het de single mothers toch gelukt een eigen business op te zetten. In de afgelopen jaren hebben zij jaarlijks een gedeelte van ons sponsorgeld apart gezet voor deze zaak. Ze wilden n.l. graag een partytent en 50 stoelen gaan verhuren en zo hun eigen financiële zaken op poten zetten. Maar een tent is duur en ook stoelen moet je kopen, daar was veel geld voor nodig. Het is hun gelukt.

U zult misschien denken wat moeten ze daar met een partytent. Ook in Kenia zijn er feesten en partijen en meestal rond het huis. B.v. bij een begrafenis zijn er meer dan honderd aanwezigen. Zo ’n begrafenis begint ’s morgens om 8 uur met speeches, gezang en dansen. Rond 11 uur komt dan de priester, die het graf, wat altijd dicht bij het huis van de overledenen is eerst gaat zegenen. Daarna volgt de uitvaart en de begrafenis. Dan gaat de dienstdoende priester weer weg en is er nog een meeting met de familie waarbij altijd een eenvoudige maaltijd wordt geserveerd. Om in de brandende zon zo ’n lange tijd te staan kan gewoon niet, dus huurt men een tent en stoelen zodat de aanwezige uit de zon, of in de regentijd droog kunnen zitten.

P1010484 300x225 Archief De Aftrap

Ook bij bruiloften worden deze tenten gebruikt, want de feesten zijn altijd bij het huis van de moeder van de bruidegom. Ook daar komt het halve dorp op af, na de huwelijksinzegening gaat men dan naar deze plaats. Ook dan zijn de tenten en de stoelen een uitkomst. Meestal worden ze gehuurd in een naburig dorp of in Kitale, het is dus nu geweldig dat men het dicht bij huis kan regelen. U ziet het mes snijdt aan 2 kanten. Voor de mensen die de tent en de stoelen willen huren, mooi dichtbij en voor de single mothers een bron van inkomsten.

Voor zijn vertrek naar Nederland kon father Folkert Kruis nog een foto maken van de trotse single mothers in de tent. Weer een project dat als het aanslaat zich zelf kan gaan bedruipen. U ziet dus nog steeds dat:

“ vele kleintje een grote maken” en dat onze inzet met elkaar niet voor niets is.

Namens hun allen hartelijk dank voor uw goede gaven.

In de vorige Aftrap hebben we u geschreven over het 50 jarig Priesterfeest van Father Folkert Kruis op 1 juli a.s. Deze datum is echter verzet naar 17 juni. Om half 10 is er een Plechtige Hoogmis. Op zondag 1 juli komt  het Jambokoor wel de Eucharistieviering opluisteren.

St. Vrienden van Joseph en Folkert, 1 juni 2012

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *