EP1100215 300x168 Archief De Aftrapen van onze projecten zijn ook de straatkinderen in Kitale. Jaarlijks maken we een bedrag over naar dit project. InKitale staat het St. John Don Bosco-huis. Een tehuis waar straatkinderen opgevangen worden. Deze kinderen zijn door hun ouders, omdat zij niet voor ze kunnen zorgen , op straat gezet. Deze ouders hebben geen werk, wonen in de sloppenwijken dus geen eten en slechte voorzieningen. Ze worden door de politie of maatschappelijkwerkster van de straat gehaald en komen dan in dit tehuis terecht. Deze kinderen worden heropgevoed en krijgen ook scholing. Ze zijn in de leeftijd van 3 tot 16 jaar. Na en interne periode gaan ze naar een basisschool in de buurt.

Veel speelgoed is er niet, ook aan schoolmiddelen voor de interne school is weinig. Wij proberen hen jaarlijks te helpen door een financiële injectie. De laatste keer dat ik in Kenia was had ik een tas vol springtouwen mee en een doos constructiemateriaal. Wat waren de kinderen weer blij. Jumping – jumping schreeuwden zij en gingen direct aan het springen. Ook in de klas was men blij met al het  constructiemateriaal.

Zo ziet u dat we ze met weinig spullen nog heel blij kunnen maken. Het was dan ook weer een fijn weerzien. Met een cheque van 250 euro die ik namens de St. Vrienden van Joseph aan mocht bieden, zouden ze de klaslokalen en slaapzalen voorzien van een verfje, wat hard nodig was.

Over ruim een week komt father Folkert Kruis naar Nederland. Vorig jaar vierde hij zijn 50 jarig Priesterfeest in Kenia, dat doen we hier dunnetjes over in Tuitjenhorn op 1 juli. Voor deze viering hebben we het Afrikaanse Jambo koor uitgenodigd. Daarna zetten we op bescheiden wijzen, zoals father Folkert graag wil het feestje voort. De eerste vergadering over dit feest zit erop. We zijn het met elkaar eens dat we de wens van father Folkert Kruis moeten respecteren, en dat doen we dan ook. De feestelijke Eucharistie viering zal zeker voor hem het hoogtepunt zijn. Het Jambokoor heeft er al heel veel zin in, zoals de voorzitter mij vertelde. Meer over deze dag zult u zeker van ons horen maar hou deze datum vrij. Dit koor mag u niet missen..

Stg. Vrienden van Joseph en Folkert, 18 mei 2012.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *