Twee weken geleden was er groot feest in onze parochiekerk. 16 Kinderen uit groep 4 deden hun Eerste H. Communie. Er waren heel wat weken van voorbereiding aan vooraf gegaan. Onder het motto: “ samen delen” mochten wij op een voorbereidingsmiddag vertellen over Kenia aangevuld met dia’s. Alle kinderen van groep 4  gingen zich inzetten voor hun vriendjes in Kenya.

Dit jaar was het geld wat ze ophaalden door middel van het verkoop van Paaseitjes bestemd voor een couveuse in het District ziekenhuis in Kitale, in het noord westen van Kenia. Ik heb het met mijn eigen ogen gezien, maar er lagen twee soms drie kinderen in een couveuse, een nieuwe erbij was dan ook geen overbodige luxe. Tijdens deze viering mocht ik een cheque met het prachtige bedrag van € 450,00 in ontvangst nemen. Een prachtig resultaat waar we alle kinderen van groep 4 erg dankbaar voor zijn.

 

450 euro 300x200 Archief De Aftrap

Na de dienst heb ik father Joseph Kimotho gebeld die de couveuse dezelfde week nog naar het district ziekenhuis ging brengen. Wat was hij blij. Ook de doctoren en verpleegsters van het ziekenhuis waren erg enthousiast en dankbaar.

U snapt dat je ook in Kenia geen couveuse hebt voor € 450,00 maar met wat giften vanuit onze regio konden wij deze couveuse aanschaffen. Ook voor ons weer een grandioos gebeuren. Zo ziet u dat we samen groot en klein heel veel kunnen betekenen voor de mensen in Kenia.

De fietstocht met Hemelvaart voor onze waterprojecten is nog een grote verrassing, toch hopen we dat het mooi weer is en dat vele van u meegefietst hebben. Daarover de volgende keer weer een verslagje.

Waarschijnlijk heeft u Father Folkert Kruis weer gezien in Tuitjenhorn. Het zijn weer bliksem bezoekjes, ook tijdens zijn vakantie heeft hij het erg druk. Zijn werk gaat toch door ondanks dat hij af en toe hier is, meestal om weer door te vliegen naar Londen of Detroit. Toch hopen wij dat hij nog even de tijd vindt om in onze kerk voor te gaan en ons iets te vertellen over zijn werk.

We wensen u een fijne zij het korte Hemelvaartvakantie,

St. Vrienden van Joseph, 30 mei 2014

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *