Wat gaat de tijd toch snel, het is alweer bijna Koningsdag, 26 april vieren we dit ook in Tuitjenhorn.

Het oranjecomité is al druk bezig, maar ook wij treffen onze voorbereidingen.

Zo willen wij dit jaar onder het motto:

SCHOON WATER…ZIJ KUNNEN NIET ZONDER!

Speciaal uw aandacht vragen voor onze waterprojecten in Kenia.

Het is voor ons niet te begrijpen dat deze mensen kilometers moeten lopen om water uit de sloot of uit een bron te halen. Wij draaien de kraan open en hebben water, deze mensen missen dit.

Door schoon drinkwater wordt ook de hygiëne een stuk beter, en zullen er minder mensen typhoid krijgen. Een van de meest voorkomende ziekten in Kenia.

Er is een waterput waaruit wij tijdens de jaarmarkt flesjes water verkopen. Schoon water waar ze in Sinoko zo naar snakken.

Wij hopen dat we samen met de MP Wesley Korin in alle kernen van de kleine gemeenschappen deze putten kunnen maken. Hij heeft een machine die wel met de hand moet worden bediend maar die door een boor aan de onderkant van de pijp zo de grond wordt ingedraaid zo’n 25 meter diep. Een beter systeem dan met de hand 25 meter diep te graven wat de mensen tot nu toe deden. Dan is er ook geen instortingsgevaar, door het gebruik deze machine.

Het komt wel even duurder uit, want zo’n put maken komt op ongeveer 13.000 euro. Het is minder gevaarlijk en gaat veel sneller. Als we dit samen met Wesley bekostigen blijft de prijs voor ons bijna hetzelfde.

Wij hopen u tijdens Koningsdag op de vrijmarkt mogen ontmoeten bij onze waterput.

Maar eerst Fijne Paasdagen, met mooi weer!

St. Vrienden van Joseph, 19 april 2014

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *