Zoals belooft, volgt hier ons tweede project wat ik deze dag ging bezoeken.

Nadat we in Sewerwa geweest waren ging ik met father Joseph naar het huis van Mary, een van de leden van de Fadhiligroep. Er zou ’s middags ter ere van Father Joseph en mij een soort Nieuwjaars receptie zijn en tevens mocht ik namens onze Stichting een cheque overhandigen van 50,000 Khs. Ongeveer € 500,00. Eén voor één, druppelde de leden van de Fadhili groep binnen en rond 14.00 uur begonnen we met de Eucharistieviering ten huize van Mary. Ook de priester die het werk in de ziekenhuizen en gevangenissen overgenomen heeft van father Joseph was er, samen gingen ze voor in deze dienst.

P1100008 300x204 Archief De Aftrap

Heel speciaal om zo ’n intieme dienst mee te mogen maken. Na de dienst mocht ik de cheque overhandigen en was er een uitwisseling van goede wensen naar elkaar. Bij dit soort bijeenkomsten is er altijd eten en thee. Ze hadden met elkaar gekookt, met het voedsel wat iedereen zelf meegenomen had en ze lieten het zich goed smaken want het was echt verrukkelijk. Toen de vergadering, waarin ieder zijn zegje deed, met de up en downs en hun ervaringen in hun werk. Er komt heel wat voor kijken en financiële hulp is daar dan ook op z’ n plaats. Deze groep doet zo ontzettend veel goed werk. Ze bezoeken de zieken en gevangenen en waar hulp nodig is proberen ze te helpen, niet allen in Kitale, maar ook in het hele diocees. Zo werd toen ik er was, een meisje geholpen die een baby verwachte en in het ziekenhuis lag. Zij had geen geld om de medicijnen die ze nodig had en de transport naar haar huis in Kaplamai te betalen. Ze kijken wel altijd of het echt nodig is. Want er zijn zoveel mensen die om hulp vragen. Maar deze vraag was gegrond en zo kon ze terug naar haar huis. Twee weken later moest ze voor controle en weer was er geen geld, waar praat je dan over? 50 Khs en ze hebben het niet. In ieder geval met het gerommel met de Khs wordt het er voor de mensen niet beter. Alles wordt duurder maar de salarissen stijgen niet.

Fijn dat je dan weer van die vrijwilligersgroepen hebt die ook van hun eigen bezit deze mensen helpen. Het is dan ook heel fijn dat wij ieder jaar deze groep kunnen bijstaan dank zij u met onze financiële steun.

Als u deze Aftrap leest zijn Klaas en Greet alweer enkele dagen in Kaplamai.

Zij zullen u in de volgende Aftrap op de hoogte houden van hun ervaringen in en om Kaplamai.

De Stichting Vrienden van Joseph, 9 maart 2012

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *