Het is op dit moment nogal extreem in Kenia. Schrijven we een paar maanden geleden over de erge droogte en hongersnood die er heerst, hoorden we van de week dat het land nu geteisterd wordt door hevige regenbuien. Zo erg zelf dat Father Folkert niet naar zijn omliggende kerken kan om daar de Eucharistie te vieren omdat de wegen door de regen onbegaanbaar zijn. En het houdt nog niet op.

Eigenlijk moet de zomer er nu aan komen, maar verre van dat, father Folkert stookt nog iedere avond zijn vuurtje omdat het er naar verhouding ook koud is. Dat houdt ook in dat de mais die nu te drogen staat, alleen maar natter wordt en zo niet verkocht kan worden. U snapt het al, weer hongersnood, maar nu van al het water dat er valt.

Father Joseph Kimotho vertelde dat er een huis ingestort was naast het huis waar hij woont in Nairobi, van het veel water dat naar beneden kwam. En als het daar regent, gaat het wel even heftiger dan hier. Ook Nairobi is koud en nat.  Ze hebben ook daar erg te maken met de Klimaatveranderingen. Hoe zal dit nu weer afkomen. Hopelijk hebben de mensen daar een droge Kerst.

Laten wij via de hutjes ervoor zorgen dat deze mensen ten minste nog wel een goede maaltijd kunnen bereiden voor het kerstfeest wat kKania nov.2009 431 200x300 Archief Kerkelijk Nieuwsomen gaat.

Vanuit Kapalmai wenst father Folkert Kruis,

U allen gezegende Kerstdagen en alle goeds voor 2012.  

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *