Zoals u waarschijnlijk al gehoord hebt ben ik na de feestelijkheden toch nog naar enkele projecten gegaan, waaronder een aantal scholen en het St. John Bosco huis. Een tehuis waar straatkinderen opgevangen worden. De belangrijkste school was de St. Charles Lwanga Secundairy School in Botwa.

Deze plaats ligt ongeveer 8 km. van Kaplamai. Omdat wij deze school willen helpen, hier wat informatie over de school en de plaats Botwa. De mensen zelf zijn er achter gekomen dat het voor de jeugd niet goed was, als ze na de lagere school op straat liepen. Ze hebben toen de hoofden bij elkaar gestoken en zijn zelf begonnen met de bouw van een klas lokaal. De jeugd kon naar school en liep niet op straat kattenkwaad uit te halen. Het project sloeg zo goed aan dat het jaar daarop een tweede lokaal werd gebouwd en zo volgde er nog 3. In totaal zijn daar nu 5 lokalen, zij het zonder ramen, deuren,en de vloeren zijn nog niet allemaal een afgewerkte vloer, een keuken, een kantoor en een onderwijzerskamer die nog onder de boom is.

P10802611 300x225 Archief Kerkelijk Nieuws

Kerknieuws mei 2014 225x300 Archief Kerkelijk NieuwsDe school draait goed, er wordt goed onderwijs gegeven en als je ziet dat het idee uit de mensen zelf komt en deze mensen zelf zo actief zijn, is hulp op zijn plaats. De leerlingen kunnen nu geen volledig examen doen dus ook niet verder doorstuderen. Ze hebben geen praktijk lokaal voor Biologie – Scheikunde en Natuurkunde. Hulp is daar op zijn plaats. De St. Vrienden van Joseph heeft de vraag van deze groep om hen te helpen gehonoreerd en zo zijn we begonnen met een waterput en 2 watertanks aan te leggen.

Nu zijn we begonnen om gelden in te zamelen voor de bouw van het lokaal. Een heel klus en wij hopen dan ook dat u ons hierbij wilt helpen. De Wilde Ganzen helpen ons als we voor april € 22.000 euro bij elkaar hebben. Zij leggen er dan € 11.000 bij zodat het lokaal gebouwd kan worden. We hebben nu de bedrijven benaderd, we weten dat er al heel veel aan hen gevraagd wordt, toch hopen we dat ze ons met dit project willen steunen. Sommige van hen hebben al een bedrag overgemaakt, waarvoor onze dank.

Een volgende keer hoop ik u te vertellen hoever we zijn met deze financiële situatie. Maar niet alleen de bedrijven kunnen ons helpen, ook ieder van u kunt een bijdrage storten op onze rekening.

Ons motto is en blijft: VELE KLEINTJES, MAKEN EEN GROTE!

St. Vrienden van Joseph en Folkert, 28 september 2011

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *