Naast ons grote project voor het natuur – schei en wiskunde lokaal hebben we ook wat kleinere projecten, die wij jaarlijks sponsoren en bezoeken.

P1090461 200x300 Archief Kerkelijk Nieuws

Zo ook onze kleine Patrick. Vijf jaar geleden toen we in Kaplamai de Single mothers bezochten lag er een uitgedroogd en erg verzwakt baby’tje op wat lappen. Het kreunde wat maar verder deed hij weinig. De Single mothers vroegen ons hem te helpen. Zijn moeder had hem verlaten 2 weken na zijn geboorte en oma moest voor hem zorgen.. Ze is arm en is ook alleen. Na overleg met father Kruis is hij naar de stad gereden, 18 heen en weer18 kmterug voor een babyfles. De melk die oma mee had, maar hem met een beker te drinken gaf deden we in de fles en jawel hij begon te drinken, met wat extra vitamine begon hij op te groeien, al was zijn achterstand wel groot. Nu na 5 jaar komt hij ons tegemoet en loopt mee naar onze kamer voor een ballon en een autootje en wat snoepjes. Hij herkent ons en vindt het prachtig als we er zijn.

Hij komt mee met zijn oude oma tijdens een vergadering van de Single Mothers om ons te begroeten. We geven oma wat geld om voor hem te zorgen en kleertjes uit Tuitjenhorn. Het is prachtig als je zo kunt helpen zo’n manneke een toekomst kunt geven. De overige dames vinden het ook geweldig dat hij geholpen wordt. Zo ziet u door uw hulp kunnen we ook de arme en verzwakte medemens helpen.

Stg. Vrienden van Joseph en Folkert, 1 november 2011.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *