Nu de kerstvakantie weer voorbij is en alle kinderen hier naar hun mooie nieuwe school gaan, starten ook in Kenia weer de scholen.

Voor het basisonderwijs is geen schoolgeld verplicht, alleen een uniform – boeken en schriften- pennen en potloden. Voor het voortgezet onderwijs moeten de ouders schoolgeld betalen. Het ligt aan het soort onderwijs hoe hoog dit schoolgeld is. Deze tijd is voor de beide fathers heel moeilijk omdat vele ouders aankloppen bij de pastorie om schoolgeld voor hun kinderen. Ook zijn er mensen in Tuitjenhorn die via deze fathers een jongen of meisje sponsoren. Een goed voorbeeld is het Vrouwengilde. Na heel wat jaartjes studeert Winnie dit jaar af voor maatschappelijk werkster, een hele prestatie van haar, maar ook van de dames van het Vrouwengilde die haar zo trouw bleven sponsoren. Ze heeft een prachtige opleiding gedaan en is verzekerd van een goede baan. Heb je dit geluk niet dan raak je werkeloos. Scholing is voor de jeugd maar ook voor de opbouw van het land onmisbaar.

P1090116 287x300 Archief Kerkelijk Nieuws

Er is deze tijd dan ook weer heel wat geld overgemaakt naar de beide fathers voor schoolgeld en voor de overige projecten, dit doen we meestal één keer per jaar. We zijn dan ook heel dankbaar dat we deze studenten via u kunnen helpen.

Als u dit leest zit ik alweer een week in mijn geliefde Kenia, om daar de projecten te bezoeken, maar zeker ook de scholen, waar leerlingen zijn die door Tuitjenhorn gesponsord worden. U hoort hier zeker meer over en ik zal proberen weer een aantal foto’s te maken. 12 Februari hoop ik weer vol met belevenissen terug te komen in Tuitjenhorn.

Stg. Vrienden van Joseph, 20 januari 2012

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *