Vol verhalen is mijn moeder deze week weer teruggekeerd uit Kenia. Ze heeft van alles beleefd en via de app heb ik wat meegekregen, maar lang niet alles. In een apart nieuwsbericht deelt zij haar ervaringen.

Natuurlijk heb ik ook gehoord hoe het in Kiriita is. Ik heb begrepen dat ze daar gestart zijn en dat is ook op de foto te zien. Hoewel Liesbeth geen deel meer uitmaakt van het bestuur zien ze haar daar toch nog steeds als de voorzitter en leggen aan haar verantwoording af. De mensen in Kiriita hebben zelf de fundering gegraven en deze is reeds volgestort. Ze bouwen samen aan hun gemeenschapshuis.

Terwijl mijn moeder in Kenia was, zijn wij als bestuur druk bezig geweest met de kerstkaart, die wij aan onze donateurs versturen. Die kerstkaart is tevens ons “jaarverslag”, dus dat moet natuurlijk wel goed en met de juiste informatie.

En natuurlijk met onze QR-winterpuzzeltocht. We organiseren dit a.s. zaterdag 16 december. De start is tussen 13.00 en 13.30 uur. Let op: in de vorige Aftrap stond een verkeerde starttijd!. De puzzeltocht is vooral gericht op kinderen/gezinnen. Maar uiteraard kan iedereen met een mobiele telefoon meedoen. Via QR-codes volg je een route door het dorp, onderweg verzamel je iets voor de Kerstman en is er halverwege een lekkere beker chocolademelk in Midgard.. Het is fantastisch dat wij met hen hierin kunnen samenwerken. In Midgard ontmoet je ook nog een kerstelf. Kosten zijn €3, voor grote en kleine mensen en je bent ongeveer een uurtje onderweg. Wij hopen dat vele mensen meedoen.

Dit is de laatste Aftrap in dit kalenderjaar. Een jaar waarin Liesbeth niet langer deel uit maakte van het bestuur en Mariosé het stokje heeft overgenomen. Volgend jaar is ons bestuur nog kleiner, omdat ook Nel en Hilde afscheid nemen van het bestuur. Hilde heeft ons de laatste 3 jaar uitstekend geholpen op social media, maar natuurlijk op bij diverse taken binnen het bestuur. Nel heeft ruim 25 jaar haar beste krachten gegeven. Zij was verantwoordelijk voor alle folders, flyers, kerstkaarten, overzichtslijstjes, foto’s en nog veel meer. Hoewel beide dames hebben aangegeven dat we altijd een beroep op ze kunnen doen, zullen wij hun bijdrage in het bestuur enorm missen. We zullen op zoek moeten naar nieuwe bestuursleden, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Misschien wilt u ons helpen. Laat het ons dan zeker even weten. Heb je nog vragen of suggesties stuur een mail naar info@vriendenjoseph.nl dan nemen wij contact met je op.

Via deze berichten hebben we weer een heel jaar lang geprobeerd u op de hoogte te houden van al onze activiteiten en de gebeurtenissen rondom onze projecten in Kenia. We hopen dat dit is gelukt en dat u weet waar wij mee bezig zijn en hoe wij ons geld verzamelen.

We willen ieder van u die ons dit jaar weer gesteund heeft, op welke wijze dan ook, heel hartelijk bedanken. Zonder u kunnen wij niets! Asante Sana
Met z’n drieën gaan we volgend jaar weer gewoon door met onze werkzaamheden. Onze vrienden in Kenia rekenen op ons.

Voor u allen Krismasi Njema (zalig Kerstfeest).

Een overzicht van onze projecten vindt u op de website en we zijn te volgen via Facebook en Instagram. Via de website kunt u uw eventuele bijdrage ook gemakkelijk overmaken.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *