Nog steeds zijn we bezig met het corona virus. Het corona virus dat inmiddels ook Kenia heeft bereikt. Het grote verschil( als je over verschil kunt praten in zo’n situatie) is dat het aantal besmettingen in de grote steden van dit land veel groter is dan in de binnenlanden.
In de binnenlanden wonen mensen ver uit elkaar en families wonen op een compound. In de avond blijven mensen, zodra het donker wordt in hun huizen. Niet alleen omdat het verplicht is vanwege dit virus, maar ook omdat nergens verlichting is langs de wegen.

Naast het ogenschijnlijk minder verloop van de epidemie is echter wel een ander aspect: Vanaf het begin van de epidemie heeft de regering de basisscholen gesloten tot( waarschijnlijk januari 2021. Mensen kunnen ook niet naar hun werk en krijgen geen inkomen. Sociale voorzieningen zijn er nauwelijks. Dus de mensen in de binnenlanden hebben nauwelijks te eten.

Daar komt nog bij dat Kenia geteisterd wordt door bijzondere zware regens en onweer. Er waren landverschuivingen, wegen die zelf in rivieren veranderden, woningen, wegen en bruggen werden weggespoeld, waardoor mensen van de bewoonde wereld werden afgesloten. De mensen in de binnenlanden hebben hiervan de grootste last.

En dat is juist het gebied waar wij de meeste projecten hebben.

Door het succes van de alternatieve  fietstocht en de recente actie voor  het innen van de statiegeldbonnen bij DEEN kunnen wij nog iets helpen.
Daarom heel veel dank aan de Fa. Deen voor hun medewerking. In het bijzonder Dhr.J. de Vries en Silvia die het daar voor ons regelden.

Verdere acties zijn moeilijk te starten omdat we ook zitten met het Corona virus. Misschien nog een alternatieve wandel of fietstocht rond de kermis! Wie weet? Alle ideeën zijn welkom!

Wij willen de sponsors en vast donoren bedanken voor de giften die zomaar op onze rekening komen waarvan wij toch ene klein beetje de Fadhyli groep die onder de meest arme werkzaam is. Wilt u ook een vast donor worden: vanaf 10 euro helpt u ons al heel er. Het mag ook altijd meer zijn. Lees meer op donor pagina

Want we leven niet alleen voor onszelf, daarom ons motto: VELE KLEINTJE MAKEN ÉÉN GROTE.!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *