De scholen zijn weer begonnen en voor de meeste van ons zit de vakantie er weer op. Ook starten wij weer met onze projecten of werken we verder aan de projecten waar we mee bezig zijn.

We vertelde uw over onze 2 nieuwe waterprojecten in Benon en Saboti, wat een pech, de dril waarmee men een gat in de grond, maar hier in de rots wilde maken is gebroken, dat betekend stop op het project. Eerst moet de dril weer gemaakt worden en dat kan in Kenia  even duren. Pech dus.

We gaan door en zo heeft Father Folkert Kruis toen hij terug ging naar Kenia een grote voetbaltas vol baby en kinderkleertjes meegenomen voor het Baby huis in Rangala. Hij heeft het erheen gebracht en de zusters waren er ontzettend blij mee.

Wij zijn nu aan het speelgoed sparen voor de baby’s en kinderen rond 2 jaar. Kleine autootjes – torentjes om te bouwen, en van een kennis kreeg ik een zak met gehaakte knuffeltjes voor de baby’s. Heeft u nog rammelaars – kleine autootjes of inpasblokjes, liefst van plastic ik neem ze graag mee als ik weer die kant op ga. Al mogen we maar 1 koffer meenemen tegenwoordig. Maar daar kan 23 kg in.

Dus genoeg plek. Toen ik er de laatste keer was hadden de kinderen niets, de 2 jarige zaten in een zaaltje en de zuster vertelde mij dat ik de deur niet open mocht doen omdat ze dachten dat ze dan eten kregen, ze zaten echt de hele dag te wachten en deden niets. Triest als je het ziet.

Al onze andere projecten gaan gewoon door. Voor het eind van het jaar krijgen we nog een aantal vragen voor sponsoring binnen. We hopen dat we daar aan kunnen voldoen.

In de vakantie hebben nog een aantal dames  en enkele jongeren bollen gepeld voor onze projecten. Heel veel dank aan deze pellers en aan de fam. D. Pronk die het geheel aanvulde tot € 350,00.

De beide Fathers werken ondanks hun leeftijd, Father Folkert Kruis wordt deze week 84 jaar en werkt nog keihard aan zijn polytechnische school en gaat regelmatig voor in het weekend in de gevangenis in Kisumu. Hij kreeg dit baantje bij zijn terug keer erbij. Ook father Joseph werkt ondanks zijn handicap van zijn rug en nu ook zijn linkerarm nog elke week in de gevangenis om daar iedere zondag 2 Eucharistievieringen te doen, en in de week de gevangenen een riem onder het hart te steken.

Met als voorbeeld van deze 2 Fathers moeten wij ook proberen er te zijn voor mensen die het veel en veel minder hebben dan wij. Samen staan we sterk, daar zetten we ons voor in.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *