Op 6 maart is de Vasten gestart en daarmee onze Vastenactie, die dit jaar ism met de MOV-groep van de parochie geld mag opbrengen voor ons Eigen doel. De actie heet Computers voor Kamae, maar daarover straks meer.

Want allereerst zal ik u iets vertellen over het bezoek van Liesbeth en kleindochter Julia aan Kenia. Nadat zij met enorme vertraging eindelijk naar Kenia konden afreizen, kwamen zij daar rond middernacht aan. Vervolgens waren zij father Joseph kwijt en waren zij pas rond 3 uur ’s nachts op hun slaapplek. Een heftig begin voor een bijna 80 jarige dame.


Eén van de eerste werkbezoeken was aan de gevangenis o.a. vanwege het Vastenproject. De regering is er sinds kort achter dat meisjes opsluiten wegens stelen en prostitutie en ze daarna weer gewoon terugsturen naar de zeer arme gezinnen waar zij uitkomen niets oplevert. Zij komen dan in precies dezelfde situatie terug, met alle gevolgen van dien. Vandaar dat zij nu Kamae hebben, een onderafdeling van de gevangenis waar meisjes van 15 tot 18 jaar oud worden opgevangen, geschoold en weer eigenwaarde wordt geleerd. De scholing gebeurt door de universiteit en bestaat o.a. uit een computeropleiding. Hiervoor zijn echter wel computers nodig en daar is onze actie tijdens de vasten en de rest van het jaar op gericht. Geld verzamelen om deze opleiding en dus deze meisjes een echte kans te geven.

Maar Liesbeth en Julia hebben ook gezien dat er sinds kort een moestuin is, waar de meisjes in leren werken en zo hun eigen maaltijden kunnen verbeteren. Ze hebben gezien hoe trots de meiden daarop zijn. En zo werk je aan het terugvinden van je eigenwaarde. O zo belangrijk om weer mee te kunnen doen straks in de maatschappij, want, zo redeneert men, je bent meer dan de straf die je hebt gekregen. Je bent iemand die er mag zijn.
Daarnaast heeft oma natuurlijk ook laten zien dat Kenia een prachtig land is en met haar kleinkind de olifantenopvang bezocht, wildparken gezien, de verjaardagen van father Joseph en zijn 96 jarige moeder gevierd geheel op zijn Keniaans en andere projecten bezocht. Ik neem aan dat zij u hierover na terugkomst gaat vertellen.

Terug naar de Vastenactie: op school zijn de vastendoosjes uitgedeeld. De vastenzakjes zullen worden rondgebracht gelijk met de volgende uitgave van het parochieblad.

En tenslotte organiseren wij weer een Vastenmaaltijd op zondag 31 maart in de St. Barbaraschool. In de vorige Aftrap stond een verkeerde datum. De kosten hiervoor bedragen €7,– , De Koninklijke Vezet zorgt net als vorig jaar voor de boerenkool, de worsten komen van het Hof van Blankendaal en ook de aardappelen en het toetje zijn gesponsord. Wilt u (ook weer) mee-eten? Meldt u dan z.s.m. aan. Dit jaar kunt u ook een maaltijd bij ons bestellen. We komen het dan 31 maart bij u brengen. Service van de zaak!
Komt u mee-eten of maakt u gebruik van de bezorgservice, meldt u dan aan bij:
Bladstraat 5 bij Liesbeth Blommaart, tel.nr. 391403 of Mariosé Blommaart tel.nr. 392548
Dorpsstraat 5 bij Greet Bleeker, tel.nr. 06- 1279 7855
Ieder die zich opgeeft, verwachten wij om 17.00 u in de Hoge Akker, u ontvangt daar geen bericht meer van. Het wordt vast weer reuze gezellig!

Namens de Stg. Vrienden van Joseph,
Mariosé

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *