“Door uw hulp bereiken we veel!” dat was de laatste zin van het stukje in de vorige Aftrap en dat is ook zo. Uw verraste ons met meer dan 300 balpennen en 3 laptops, en ook al meerdere mobiele telefoons, geweldig. Ze worden allemaal vakkundig nagekeken, leeggemaakt en voorzien van en Engels programma door onze technicus Nico, ook bedankt Nico, daarvoor.

En als u dan op onze website kijkt https://www.vriendenjoseph.nl ziet u dat die ook perfect bijgewerkt blijft. Ook dat doet Nico voor ons.

Zo bereiken we samen heel veel. Nu is de vraag om mobile telefoons uit Kenia gekomen van de studenten, want als je geen 40 Ksh hebt voor een balpen heb je zeker geen geld voor een mobile. Soms kopen ze er een 6de hands via via en dat is dan ook niet meer de beste!  Als je onze jeugd ziet die regelmatig een nieuwe mobile kopen vraag ik me af, waar zijn die oude, die het meestal nog goed doen, maar wat langzaam zijn. In Kenia hebben de mensen veel meer tijd, hier moet alles snel snel, dus als u hem kwijt wil, we nemen  hem graag de volgende week mee, want dan vertrek ik samen met kleindochter Julia voor een maand naar Kenia.

Ons programma staat al gepland, we vergaderen met de Stichting Vrienden van Father Joseph (Foundation Frends of Joseph) en in Kenia bezoeken onze projecten van Nairobi tot Kitale en dan via KIsumu en Rangala ons babyhome weer terug naar Nairobi, een mooi rondje met het bezoek aan onze projecten van zo’n kleine 3000 km. Omdat julia meegaat hebben we hier en daar nog een toeristisch uitstapje, ze moet toch ook nog wat van het land zien.

Father Joseph kan niet meer zolang achter het stuur zitten vanwege het schakelen doen we het in stukjes van ongeveer 120 km per dag, vandaar die maand want gaan we niet zo snel. Van Kitale tot KIsumu gaan we met Father Folkert Kruis, hij haalt ons op.

En brengt ons waarschijnlijk terug naar Nairobi. Want ondanks zijn 83 jaar rijdt hij nog als de beste.

Dit was voor nu het laatste nieuws, nogmaals veel dank en ons motto blijft:

Vele kleintjes maken één grote!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *