Zoals u misschien uit berichten in de media hebt begrepen, is het in de Hoorn van Afrika droog, kurkdroog. Liesbeth is net terug, ze heeft het er niet eerder zo droog en warm meegemaakt. Nu de Coronapandemie over de top heen is, pakken ook de mensen in Kenia het leven weer op. Langs de weg verschijnen weer de stalletjes met handelswaar. Dit zorgt weer voor de nodige inkomsten. Veel voedsel is er niet te verhandelen, de aardappelen zijn goeddeels verdroogd. Het hopen is nu op een goede maïsoogst.

In Benon en Saboti beschikken de mensen nu over schoon drinkwater. In Benon is het project meer dan geslaagd. Twee watertanks boven elkaar zorgen voor voldoende waterdruk. Er komt water uit de kraan in de school en bij een tapwaterpunt in het dorp. Mensen betalen daar 1 shilling (1 cent) per keer om water te mogen halen. De opbrengst wordt gebruikt om de installaties te onderhouden.

In Saboti is er nu stromend water in de jongens- en de meisjesschool. De waterdruk is daar nog niet helemaal op orde. Daarnaast moet er daar ook een tappunt in het dorp gemaakt worden, net zoals in Benon. Kortom, daar valt nog wat te verbeteren.

De vastenaktie van dit jaar staat in het teken van de waterprojecten in Saboti en Benon. Afgelopen zondag was de boerenkoolmaaltijd. Met bijdrages van ’t Hof van Blankendaal, Vezet en Albert Heijn Warmenhuizen hebben de heren van Ahoj een lekkere boerenkoolmaaltijd gemaakt en veel mensen hebben zich dat lekker laten smaken. De vastenmaaltijd heeft maar liefst € 420,- netto opgeleverd! Wat een mooi resultaat, hartelijk dank daarvoor.

Het volledige reisverslag van Liesbeth publiceren we zo gauw mogelijk op de website: www.vriendenjoseph.nl en we zijn natuurlijk ook te volgen met updates via Facebook en Instagram.

Op naar Pasen!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *