In het weekend van 7 april was er een drukbezochte viering in de kerk in Tuitjenhorn met medewerking van het Jambokoor. Een deel van de collecte was voor de Stichting en dat leverde toch maar mooi weer €175 op voor ons project in Kiriita.
Op 21 april vieren we dan het 45 jarig priesterjubileum van Father Joseph Kimotho. Hij is, samen met zijn collega Father James deze week vanuit Kenia gekomen. De viering start om 10.00 uur en D’cymo zal de viering omlijsten met hun zang. Naast Father Joseph en Father James zal ook Father Folkert voorgaan, heel ouderwets een mis met drie heren. Dat komt niet wekelijks meer voor.
Na de dienst is er gelegenheid om koffie te drinken en Father Joseph te feliciteren.

Naast dit feest zijn wij druk met het voorbereiden van de Koningsmarkt in Tuitjenhorn . Naast het verkopen van de Keniaanse producten, hebben we dit keer ook een “bananenboom”. U kunt hiervan een banaantje met lootje kopen, dat wel of niet correspondeert met een cadeau van onze cadeautafel. Er zijn allerlei leuke prijsjes te winnen. Wij hopen dat de tafel helemaal leeg is na afloop van de markt!

En vlak daarna is dan de Hemelvaartfietstocht. Naast onze gebruikelijke fietstocht op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei 2024, van ongeveer 30 km, gaan wij ook iets anders organiseren.

Wij hebben een fiets/wandeltocht uitgezet voor gezinnen. Dit is een tocht van 10 km door onze prachtige omgeving. Vanuit het startpunt, de Hoge Akker, gaan wij richting Eenigenburg. Vanuit dit mooie dorpje gaat de tocht langs het museum van Eenigenburg en vervolgens over de Westfriese Omringdijk richting Krabbedam. We slaan voor Krabbedam af en gaan op bezoek bij de ruïne van Nuwendoorn. Dan richting het Heemtmeer, waarbij een kijkje mag, maar niet hoeft. Terug naar het startpunt, waar een kopje koffie, thee of een glaasje limonade gedronken kan worden. Deze fiets/wandeltocht kost €4,00 voor volwassenen en de kinderen zijn gratis.

Op de zaterdag na Hemelvaart is dan de wandeltocht 40MM. Mijn man en ik lopen die dag 12 km en dat vind ik meer dan genoeg. Wij dragen dan het T-shirt van de Stichting om uit te dragen dat we meedoen als stichting. We krijgen namelijk ook ieder jaar weer een bijdrage voor onze projecten voor de gevangenis en KAP. Volgende keer zal ik uitleggen wat KAP inhoudt, anders wordt dit stukje veel te lang.
Er valt weer genoeg te doen rondom de Stichting Vrienden van Joseph. Ik hoop dat we dit keer ook andere dan onze gebruikelijke donoren kunnen begroeten.

Een overzicht van onze projecten vindt u op de website en we zijn te volgen via Facebook en Instagram. Via de website kunt u uw eventuele bijdrage ook gemakkelijk overmaken.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *