Nu wij hier in een erge winterse sfeer zitten is het in Kenia prachtig zomerweer met een lekker zonnetje, en temperaturen rond de 25 a 30 graden. Dat komt nu mooi uit, de 2 lokalen die we gebouwd hebben zijn nu klaar en nu de scholen weer begonnen zijn, kan de jeugd in Mwitha nu gebruik maken van de 2 lokalen die zijn opgeleverd.

Ze zijn nu begonnen met de bouw van het derde lokaal wat al aardig vordert. De fundering zit erin de vloeren zijn gevuld met puin en rommel zodat ze het goed vlak kunnen maken waarop de betonnen vloer gestort wordt. Op de fundering komen nu de muren, gemaakt van grote stenen uit de rots gehouwen, die keurig in langwerpige blokken worden gemaakt, dagen zitten ze van grove stukken rots mooie blokken te maken voor de muren.

Het is heel fijn dat de leerlingen nu in een lokaal les kunnen krijgen, ook dat de aannemer en de werkmannen bezig zijn met het 3e lokaal. Werk voor de aannemer – steenhouwers en metselaars en oppermannen. Zij hebben weer een inkomen – het gezin eten, u ziet dus het werkt aan alle kanten. Wij hopen voor de aannemer dat de voorjaarsregens nog even uitblijven zodat ze voordat die beginnen het lokaal wind en water en dicht hebben.

Het laatste en 4e lokaal hopen we volgend jaar met uw hulp te realiseren. Daarvoor is nog € 10.000 nodig dat we via sponsors en onze acties bij elkaar kunnen krijgen. Dat zou een mooi resultaat zijn, 4 jaar financiën bijeen brengen voor de bouw van deze school voorgezet onderwijs school in Mwitha! Al met al is een hele mooie actie. U kunt altijd sponseren via deze pagina!

Daarom hopen we dat u ons wilt blijven steunen zodat dit project ook gerealiseerd kan worden.
Ons motto is nog steeds: Vele kleintjes maken één grote!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *