Wij staan in de maand mei voor een evenement, dat de Stichting Vrienden van Joseph al een aantal jaren organiseert.

We hebben het dan over de fietstocht op Hemelvaartsdag. Vorig jaar troffen we prachtig weer met ruim honderd deelnemers. Wij hopen dat het dit jaar op donderdag 30 mei weer een groot succes mag worden. De fietstocht start bij de brede school De Hoge Akker aan Dorpsstraat 35. U krijgt weer een flesje water mee en een routebeschrijving. De route gaat dit jaar natuurlijk door ons prachtige Westfriese landschap.

Halverwege bevinden we ons in het buurtschap Tolke en op 19 km zijn wij dichtbij het centrum van Schagen. We rijden een flink stuk over de Westfriese Omringdijk. Deze dijk zit elk jaar in de route, omdat wij het een prachtig stuk van ons cultuurgoed vinden. Via Sint Maarten rijden we vervolgens naar het eindpunt, De Hoge Akker. Hier kunt U een kopje koffie, thee of een glaasje limonade krijgen als dank voor uw deelname. Vanaf hier kunt U rechtstreeks naar huis rijden. De fietstocht is 29 km lang. De fietstocht start tussen 13.00 en 13.30 uur en het kost U €7,00. De opbrengst van deze tocht is voor het boren en maken van een tweetal waterputten. De Vrienden van Joseph vinden dat water een belangrijk item is. Dat is voor ons heel gewoon en voor anderen heel moeilijk te krijgen.

Twee dagen later is de 40 MM in Venhuizen. Dit is een wandeltocht van 40 km, maar er kunnen ook kortere afstanden gelopen worden. Wij krijgen van de 40 MM ieder jaar een flink bedrag voor onze projecten en als tegenprestatie lopen er verschillende mensen uit Tuitjenhorn mee met de tocht. Mijn buurman en ik gaan voor de derde keer meelopen. Het is een schitterende tocht door een prachtige omgeving en met veel stops, waar je iets te eten of te drinken krijgt. Dit jaar is het op zaterdag 1 juni en je kunt lopen vanaf 07.00 uur. Voor informatie en inschrijving kunt U terecht op de website van 40 MM.

Theo Tesselaar, Peter Buur

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *