Als ik dit stukje schrijf is het alweer zondag halfvasten, halverwege op weg naar Pasen. Volgende week zondag 26 maart organiseren we weer de Vastenmaaltijd. Zoals altijd een heerlijke boerenkoolstampot, gekookt door de mannen van het Ahoj.

De maaltijd kost € 10,- per portie. U kunt zich nog tot en met donderdag 23 maart aanmelden (kan nog net) via de mail: info@vriendenjoseph.nl En mocht u al andere plannen hebben, de maaltijd laat zich ook prima invriezen, voor je weet maar nooit.

De opbrengst van de vastenmaaltijd komt volledig ten goede aan de bouw van een social hall in Kiriita. De voorbereidingen voor dat project zijn inmiddels gestart!

Verder hebben we de fondsen voor het project in Kaplamai ook rond. Daar is gestart met het roofwaterharvesting project bij de scholen. Het regenwater dat in het regenseizoen valt, kan dan worden opgevangen. Zodoende is er dan ook weer voldoende schoon water beschikbaar als de regens weer stoppen. En laten we hopen dat het volgende regenseizoen veel water brengt in Kenia, het is hard nodig.

Naast deze grote projecten steunen wij natuurlijk ook nog steeds de activiteiten van de Fadhiligroep en het KAP (Kitale Aids Project). Wist u dat u ook heel handig via onze website www.vriendenjoseph.nl kunt doneren? Daar vindt u ook informatie over onze projecten en over de projecten die inmiddels zijn afgerond. En natuurlijk hebben we de updates op Facebook en Instagram.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *