De Vrienden van Joseph zijn druk bezig met de voorbereidingen van het 25-jarig jubileum. Dat gaan we vieren in het weekend van 24 en 25 september.

Op zaterdag 24 september starten we met de bakwedstrijd HEEL TUITJENHORN BAKT! De winnaar mag zich ‘meesterbakker van Tuitjenhorn’ noemen. In deze bakwedstrijd hebben we twee categorieën: jeugd t/m 13 jaar en 14 jaar en ouder. De taarten zullen beoordeeld worden door een deskundige jury. En natuurlijk is er de gelegenheid om van al dat lekkers te proeven. Hier vindt u de details over deze wedstrijd.

Op zondag 25 september is er om 10:00 uur een mis in de parochiekerk waarbij father Folkert en father Joseph voor zullen gaan. De mis wordt opgeluisterd door het Jambokoor. Father Folkert is inmiddels definitief teruggekeerd in Nederland vanwege zijn pensionering. Hij was het liefst in Kenia gebleven maar de congregatie van Mill Hill besloot anders….. Ook father Joseph komt voor het jubileum over uit Kenia. Het belooft dus een mooie viering te worden.

Maar waar doen we dat eigenlijk allemaal voor? De stichting heeft voor het jubileum een project uitgekozen in Kaplamai, de geliefde parochie van pastoor Timmer. Daar is de stichting immers 25 jaar geleden voor opgericht. We zijn daar begonnen met een schooltje voor 24 kinderen. Inmiddels staan er meerdere klaslokalen waar ruim 300 kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 18 jaar naar school kunnen.

Nou weet ik niet of u het wel eens is opgevallen (mij dus niet), maar aan al die gebouwtjes ontbreekt de dakgoot. Niet handig als het de ene helft van het jaar flink regent en de andere helft van het jaar he-le-maal niet….. Het project dat wij gaan steunen behelst het aanbrengen van dakgoten en de opvang van hemelwater, zodat al dat kostbare water niet meer wegstroomt maar gebruikt kan worden in de periode dat het niet regent.

Via de website www.vriendenjoseph.nl kunt u informatie over dit project vinden en over de projecten die inmiddels zijn afgerond. En natuurlijk hebben we de updates op Facebook en Instagram.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *