Begin september zijn we als bestuur weer voor het eerst in het nieuwe seizoen bijeengeweest. Tijdens deze vergadering hebben we o.a. gesproken over hoe wij als bestuur steeds kleiner worden nu oude getrouwe als Liesbeth, Gré en straks ook Nel afscheid van ons nemen of hebben genomen. We zijn dus druk op zoek naar nieuwe mensen die mee willen denken.

Mocht u onze Stichting en de mensen in Kenia een warm hart toedragen, dan bent u van harte welkom. Op onze gezellige vergaderingen, zo’n 7 keer per jaar, denken we na over welke projecten we kunnen steunen, of we aan de benodigde gelden kunnen komen, welke acties we kunnen houden etc. Als u een beetje handig bent met de computer is dat fijn, maar geen voorwaarde. Mocht u meer willen weten dan kunt u altijd bellen met onze voorzitter Mariosé Huits (0226 392548).

We hebben ook nagedacht over de acties die we dit seizoen kunnen gaan houden. U kent de bekende acties als de Vastenactie/vastenmaaltijd, de Hemelvaartfietstocht, onze aanwezigheid op de Koningsmarkt etc. Nu denken we na over wat we kunnen organiseren voor gezinnen en kinderen om onze projecten ook bij hen onder de aandacht te brengen.

Afgelopen weekend waren we alweer present op de Pompoenfair van Marlequi. Altijd weer gezellig om daar mensen te ontmoeten en onze projecten te kunnen toelichten. Dat het daarnaast ook nog wat geld oplevert is altijd fijn. Vooral omdat ook in Kenia het leven steeds lastiger wordt door klimaatverandering en de verslechterde wereldeconomie.

Onze Nel is dan ook weer zeer actief geweest met het maken van “haar” vlaggetjes en scrunchies voor in het haar. Heeft u voor een vlaggenlijn een bestelling, dan kunt u haar altijd even bellen. In overleg krijgen de vlaggetjes de kleur en lengte die u wilt. Ze verkocht ze zelfs op de buurtmarkt op de Watering en omgeving.

Theo heeft de Stichting zelfs in Nijmegen uitgedragen, door in een T-shirt van de stichting mee te lopen tijdens de vierdaagse. En zo draagt ieder bestuurslid zijn of haar steentje bij.

Verder zijn we weer gestart met het zoeken naar gelden voor het Social Hall in Kiriita. Zo zijn Mariosé en Nel naar een bijeenkomst van de Vastenactie in Utrecht geweest als voorbereiding op de Vastenactie van 2024. Helaas zijn Marcel en Jan van de MOV-groep namens de parochie gestopt. Wij bedanken hen van harte voor hun hulp bij de acties voor ons Eigen Doel die wij in de afgelopen jaar met hen samen hebben georganiseerd.

U ziet het, we zijn al weer volop gestart na de vakantie. Helpt u ons helpen, dat kan op meerdere manieren, door mee te doen of te doneren? Je kunt via de pagina contact opnemen of mail naar info@vriendenjoseph.nl.

Een overzicht van onze projecten vindt u op de website en we zijn te volgen via Facebook en Instagram.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *