De afgelopen week kreeg ik een lesje van Father Joseph over de Vasten. Ik belde hem omdat hij jarig was op vrijdag, dus ik vroeg: “Een party vanavond?” Dat was fout!

Hij vertelde dat in Kenia de kerk nog heel streng is en dat je daar op de vrijdag in de vastentijd nog echt moet vasten, dat betekend dus op vrijdag geen vis of vlees of kip. En minder eten.Omdat de mensen daar bijna nooit vlees of vis of kip eten hebben ze de Vasten aangepast en moet je op deze vrijdagen heel eenvoudig eten, en zeker niet iets wat je lekker vindt.

Dat deed me denken aan de Vastenmaaltijd bij ons op zondag 22 maart. Heerlijke boerenkool met worst en een lekker toetje.

Wat een verschil de belevingen in de kerken. Het ene of het andere land, De vastentijd is bij ons wel erg veranderd. Daarom willen wij ook in deze Vastentijd iets doen voor een ander en nodigen wij u uit om samen deel te nemen aan deze vastenmaaltijd,  zodat wij via deze maaltijd de kinderen daar kunnen helpen.

Het Vastenproject van onze Missie groep is voor de doveninstituut in Kitale.

Zij willen en moeten voor hun ontwikkeling meer aan sport doen. Daarom hebben we van de Basisschool in Tuitjenhorn sportkleding gekregen, die verouderd is, maar nog heel goed dienst kan doen in op deze school. Daarbij is ook nog materiaal nodig zoals klim- en klauterrekken, voor meer beweging, en ballen, een voetbaldoel en palen voor basketbal en volleybal. Zo kunnen ze ook wedstrijden gaan spelen tegen andere scholen in de omgeving.

U kunt ze dus hierbij helpen door het vastenproject te steunen! U kunt ook direct doneren!

De sportkleding heb ik nu meegenomen en lever ik daar af, op de rest moeten ze nog even wachten totdat het geld binnen is bij de Missiegroep.

Ik hoop dat u de Vastenmaaltijd niet vergeet, al het geld wat daarvan binnenkomt gaat ook naar dit project.

Samen maken we er een goed project van! Heel veel dank!.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *