Terwijl ik dit stukje schrijf, is iedereen druk met de voorbereidingen voor de kermis. Weer fijn zoals het was. De weersvoorspellingen zijn niet denderend, maar laten we hopen dat het meevalt. Als u dit stukje leest, is dat feest alweer voorbij en tijd voor het volgende feestje: 25 jaar stichting Vrienden van Joseph 

Nog even alle festiviteiten voor het weekend van 24 en 25 september op een rijtje: 

Op zaterdag 24 september starten we met de bakwedstrijd HEEL TUITJENHORN BAKT! De winnaar mag zich ‘meesterbakker van Tuitjenhorn’ noemen. In deze bakwedstrijd hebben we twee categorieën: jeugd t/m 13 jaar en 14 jaar en ouder. De taarten zullen beoordeeld worden door een deskundige jury. En natuurlijk is er de gelegenheid om van al dat lekkers te proeven. Aanmelden kan nog steeds via het aanmeldstrookje van de flyer die is verspreid, via info@vriendenjoseph.nl en via Facebook (pb’tje sturen). 

Op zondag 25 september is er om 10:00 uur een mis in de parochiekerk waarbij father Folkert en father Joseph voor zullen gaan. De mis wordt opgeluisterd door het Jambokoor. Het belooft een mooie en feestelijke viering te worden.  

Tussen alle voorbereidingen door stonden we afgelopen weekend ook nog met een kraampje op de pompoenfair van de Marlequi.  

Waar doen we dat ook alweer voor? De stichting heeft voor het jubileum een project uitgekozen in Kaplamai, de geliefde parochie van pastoor Timmer. Daar is de stichting immers 25 jaar geleden voor opgericht. We zijn daar begonnen met een schooltje voor 24 kinderen. Inmiddels staan er meerdere klaslokalen waar ruim 300 kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 18 jaar naar school kunnen.  

Het project dat wij gaan steunen behelst het aanbrengen van dakgoten en de opvang van hemelwater, zodat al dat kostbare water niet meer wegstroomt maar gebruikt kan worden in de periode dat het niet regent. 

Via de  website www.vriendenjoseph.nl kunt u informatie over dit project vinden en over de projecten die inmiddels zijn afgerond. En  natuurlijk hebben we de updates op Facebook en Instagram.Via de  website www.vriendenjoseph.nl kunt u informatie over dit project vinden en over de projecten die inmiddels zijn afgerond. 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *