Terwijl Tuitjenhorn gezellig kermis vierde, stonden wij op de Pompoenfair in Warmenhuizen. Het was een gezellige drukte en het was fijn ook veel mensen te mogen zien bij onze kraam. Op die manier proberen wij ons te laten zien en ook nog wat van onze spulletjes te verkopen. Dat laatste is goed gelukt want we hebben voor ruim €300 mogen bijschrijven op onze project Social Hall in Kiriita. De totale kosten voor dit project liggen zo rond de €30.000. Het klinkt misschien gek, maar een precies bedrag kan ik u niet geven. Dit heeft te maken met de wisselkoers en de Keniaanse Shilling wil nog wel eens van koers wisselen. Waar tot voor kort 100 Khs konden delen door 10 om het bedrag in euro’s te weten, wisselt de koers nu sterk en is deze zelfde 100 Ksh tussen de €0,85 en €0,59 cent waard.

Nu blijft een bedrag van €30.000 voor een kleine stichting als de onze nog steeds een heel groot bedrag, dus zij alle inkomsten van harte welkom. Uiteraard doen we over zo’n groot project een aantal jaren.  Zo verkopen we ook nog altijd “stenen” voor het Social Hall in Kiriita. We zijn daar op de koningsmarkt mee gestart en op de pompoenfair hebben we weer 75 “stenen” verkocht. Direct sponsoren of een donatie doen kan ook!

Ook onze andere projecten in Kenia blijven we namelijk steunen, zoals bijvoorbeeld de Fadhili groep, die mensen ondersteunt in het ziekenhuis in Kitale. Zij kopen medicijnen en voedsel en betalen soms ook de ziekenhuisrekening als mensen komen te overlijden. Als de rekening namelijk niet betaald is, mag je ook de overledene niet meenemen om te begraven. Op ons komt dit misschien vreemd over, maar het is een manier om de rekeningen betaald te krijgen in Kenia.

Met regelmaat ontvangen wij van één van de dames van de groep, Lucie, een berichtje waarin zij ons vertelt wat er met het geld is gedaan en hoe dankbaar zij zijn dat wij hen ondersteunen. Ook de groep zelf draagt een centje bij en zamelt geld en spullen in om de armen in het ziekenhuis te steunen. Fadhili is een woord uit het Swahili en betekent compassie, hulp, gunst, vriendelijkheid. Tijdens ozne bezoeken aan Kenia en deze groep ervaren wij dit zelf ook ten volle.

Van september tot en met februari/maart organiseren wij eigenlijk nauwelijks acties. Daar willen we iets aan doen. In de komende periode gaan we aan de slag met een wandeltocht met GPS. Ontzettend leuk voor kinderen en gezinnen. Het is nog even een uitzoekerijtje, maar we gaan ervoor. U hoort er vast nog wel meer over.

Een overzicht van onze projecten vindt u op de website en we zijn te volgen via Facebook en Instagram

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *