Alweer de laatste Aftrap van dit jaar. De Vrienden van Joseph kijken terug op een heel geslaagd jubileumjaar.

In het voorjaar organiseerden we de vastenmaaltijd, waarbij meer dan 100 maaltijden boerenkool hun weg vonden naar de keukentafels.

Gelukkig gingen de activiteiten vanaf april weer live: de koningsmarkt, de Hemelvaartfietstocht en de pompoenfair hebben bedragen opgebracht waarvan we materialen voor de school in Mwitha en het ziekenhuis in Kitale konden betalen.

En natuurlijk het jubileumfeest. Dat begon op een vrijdagmorgen met een Eucharistieviering in het St. Jozefpark, de bakwedstrijd op zaterdag en de feestelijke eucharistieviering op zondag met zang en dans van het JAMBO koor en een receptie in de Hoge Akker.

Liesbeth is nu voor de tweede keer dit jaar in Kenia om lopende projecten te bezoeken en te kijken waar onze hulp nog meer nodig is. Samen met Nel opende officieel de school in Mwitha. In de vorige Aftrap zag u daarvan wel de foto’s, maar ik had de verkeerde tekst meegestuurd….. Tsja, soms gaat er wel eens iets mis.

In totaal zijn er in Mwitha vier klaslokalen gebouwd. De opening begon met het planten van drie bomen door Joseph, Liesbeth en Nel. Daarna spraken Joseph en bisschop Crowley een gebed uit. Ieder lokaal werd apart geopend door een lint door te knippen, waarna de bisschop ieder lokaal apart heeft gewijd.

Het was ook nog mogelijk om een drietal computers aan te schaffen en er bleek nog een beetje over om een paar stoelen en een bureau te kopen. Hier vinden wij dat tot de standaarduitrusting van een school behoren, daar is dat zeker niet zo. Men is al blij als er een paar schoolbankjes zijn en voldoende stoelen. En vaak is dat zelfs niet eens zo. Kortom: er staat nu in Mwitha een fijne school waar hopelijk veel kinderen van zullen profiteren. En zoals u kunt lezen op de herinneringsplaat zijn de Vrienden van Joseph voor altijd verbonden met Mwitha.

Over de hele wereld vieren we straks weer Kerstmis. Laten we in die tijd ook denken aan onze vrienden in Kenia. Alle problemen in de wereld komen daar extra hard aan: klimaatverandering (te weinig regen), Corona (geen inkomen), de oorlog in Oekraïne (prijzen van voedsel rijzen de pan uit). We bidden dat het beter wordt en zullen hen blijven steunen. Helpt u ons? Asante Sana!

De Vrienden van Joseph wensen u een gezegend Kerstfeest en een voorspoedig 2023!!

Via de  website www.vriendenjoseph.nl kunt u informatie over onze projecten vinden en over de projecten die inmiddels zijn afgerond. En  natuurlijk hebben we de updates op Facebook en Instagram.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *